Έτσι έκλεισε το κεφάλαιο για τον Πατέρα

Υπάρχουν δύο σπουδαίες ειδήσεις σήμερα. Η πρώτη αφορά την ΑΕΚ και όλο το τουρλουμπούκι επενδυτών (Αράβων και Ελλήνων). Θα γράψω γι’ αυτό εντός των επόμενων ωρών. Η δεύτερη αφορά τον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα τον Νικόλα Πατέρα. Είχα στο μυαλό μου από χθες να γράψω για τον τέως πρόεδρο του Τριφυλλιού, αλλά μετά τη δήλωση (που αποδίδεται στο περιβάλλον του) στη SportDay ότι «για μένα έχει κλείσει το κεφάλαιο Παναθηναϊκός εδώ και ένα χρόνο», νομίζω ότι η ευκαιρία είναι κατάλληλη για να το πράξω άμεσα. Το ερώτημα προφανώς είναι ένα: γιατί έκλεισε αυτό το κεφάλαιο για τον Πατέρα; Δύσκολη ερώτηση, ακόμα πιο δύσκολο να οριστεί ως μια και μοναδική αιτία. Πάμε λοιπόν να το δούμε.

Στην πιάτσα κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι ο Πατέρας κρύβεται. Από ποιον; Από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ότι ο Μαρινάκης έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τον Πατέρα (ότι δήθεν έχει στοιχεία που να ενοχοποιούν τον πρώην πρόεδρο του Τριφυλλιού για την επίθεση στον Κύρο Βασσάρα) και του έχει στείλει το μήνυμα «ή μένεις εκτός ποδοσφαίρου ή πας φυλακή». Κάτι τέτοια είναι που δίνουν την έννοια του χαρακτηρισμού «ράδιο αρβύλα» ή αν θέλετε να το προχωρήσουμε, δίνουν τον ορισμό της προπαγάνδας. Ήταν ακριβώς της ίδιας αξίας με το άλλο που είχε κυκλοφορήσει ότι «ο Πατέρας έχει έτοιμο για φυλακή τον Μαρινάκη μέσα από ις κασσέτες».

Κυκλοφορεί επίσης ότι ο Πατέρας αηδίασε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, θεώρησε ότι τον πούλησε πέρυσι περίπου τέτοιες μέρες και αποφάσισε να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Δεν είναι τόσο ψέμα όσο η προαναφερθείσα εκδοχή. Αλλά δεν είναι και αλήθεια. Όντως η σχέση Πατέρα – Βγενόπουλου περνάει κρίση και έχουν ψυχρανθεί αρκετά σε σημείο που αμφιβάλω εάν μιλούν πια. Όμως ο Πατέρας δεν μένει εκτός επειδή πικράθηκε.

Στις 7 Σεπτεμβρίου στον επίλογο του άρθρου μου υπό τον τίτλο «Οι αυτοεξόριστοι των Παρισίων» έγραφα: «Όσο για τον Πατέρα το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να ασχοληθεί ξανά. Παρότι καψουρεύτηκε το στόρι Παναθηναϊκός, προεδρία, ποδόσφαιρο, αναγνώριση, θα πρέπει να πάρει ισχυρές εγγυήσεις για να επιστρέψει». Το αυτό ισχύει και σήμερα. Την εγγύηση μόνο ένας μπορεί να του τη δώσει: ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Φτάνουμε λοιπόν εκεί που καταλήγω ως συμπέρασμα όσων πληροφοριών έχω συλλέξει. Ότι δηλαδή ο λόγος που το κεφάλαιο Παναθηναϊκός – Πατέρας έχει κλείσει είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Γράφω «οικογένεια» γιατί στην ιστορία δεν εμπλέκεται μόνο ο Τζίγκερ. Αν είσαστε παρατηρητικοί θα έχετε προσέξει ότι σε όλες τις τελευταίες τοποθετήσεις του Πατέρα, από πέρυσι έως και τώρα, είναι εξαιρετικά προσεκτικός όταν εμπλέκεται το όνομα Βαρδινογιάννης. Μου έχουν αφηγηθεί σε χοντρές γραμμές μια ιστορία άνθρωποι που εκτιμώ ότι ξέρουν πολλά. Σε αυτή την ιστορία υπήρχε ενόχληση από τα υψηλότερα κλιμάκια της οικογένειας για χειρισμούς μα κυρίως λεγόμενα του Πατέρα. Σύμφωνα πάντα με αυτή την εκδοχή, ο Πατέρας τέθηκε στο περιθώριο. Κοινώς δεν ήταν δική του επιθυμία ή πρωτοβουλία αλλά υποχρεώθηκε σε αυτή. Σε έναν από τους δύο που μου αφηγήθηκαν αυτή την ιστορία, έκανα μια -λογική στα δικά μου μάτια- ερώτηση: «Μα, ο Πατέρας που είχε αφήσει υπονοούμενα ότι οι επιστολές του με τον Βαρδινογιάννη ήταν βόμβα και αν τις έβγαζε θα γίνονταν χαμός, τέθηκε έτσι εύκολα στο περιθώριο;». Η απάντηση ήταν αποστομωτική. «Φαντάσου, λοιπόν, τι μπορεί να έχει στα χέρια της η άλλη πλευρά».

Κρίμα, λέω εγώ, ό,τι και να συμβαίνει. Διότι ο Πατέρας έκανε 1.000.000 λάθη αλλά έκανε και άλλα τόσα καλά για τον Παναθηναϊκό. Δεν «πούλησε» ποτέ κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Ένας άνθρωπος που ζει έντονα, αγαπά και αφοσιώνεται με όλη του την καρδιά, ψάχνει οποιονδήποτε τρόπο για να πετύχει το στόχο του, σαρώνει σαν μπουλντόζα ότι βρεθεί εμπόδιο μπροστά του. Στον Παναθηναϊκό έβαλε πολλά λεφτά, όλο του το χρόνο και πήγε κόντρα σε ό,τι υπήρχε ως κατεστημένο: από τους αυλικούς και τους αργόμισθους του Τριφυλλιού έως τις λέρες της ΕΠΟ. Μακριά από μένα η αγιοποίηση οποιουδήποτε. Άλλωστε δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να συγχωρέσει στον Πατέρα το γεγονός ότι άφησε τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού πέρυσι τέτοια εποχή, ακολουθώντας τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Δεν είχε λόγο να το πράξει. Η απουσία του από τα ιδιοκτησιακά και διοικητικά δρώμενα έχει στοιχίσει πολύ και πολλά στους Πράσινους. Κατά τη δική μου άποψη αν κάποιος μπορούσε να αλλάξει την πορεία προς το γκρεμό του Τριφυλλιού, αυτός ήταν ο Πατέρας. Γράφω σε αόριστο γιατί απλούστατα απ’ όσα έχω μάθει, πείστηκα πως δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά το κεφάλαιο του Παναθηναϊκού.

Be Sociable, Share!
 • gtt

  Σταμάτη ο Πατέρας όντως ειναι ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με τον Παο με το μεγαλύτερο πάθος απο όλους όσους είχαν ασχοληθεί μέχρι τώρα άλλα το μόντελο διοίκησης Κόκκαλη που προσπάθησε να εφαρμόσει (δέν ξέρω εαν τον εκφράζει) προσωπικά μου προκαλούσε μεγάλη θλίψη. Είναι το μοντέλο που κατάντησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα σημερινά χάλια του. Τόσα χρόνια κράζαμε το Κόκκαλη για αυτό αλλα απο οτι φαίνεται μέσα μας το ζηλευάμε γιατί το αποδεκτήκαμε απο το Πατέρα με τεράστια ευκολία βγάζοντας όλα τα κόμπλεξ που είχαμε φορτωθεί τόσα χρόνια. Τον Πατέρα τον θεωρώ κύριο υπεύθυνο για το χειρότερο μεταγραφικό σχεδιασμό της πρώτης χρονίας όταν έκανε μεταγραφές (Κλευτον,Χριστοδουλοπουλο) χώρις να έχει κλείσει ακόμα προπονητης μονο και μονο για μην κλείσουν σε άλλες ομάδες.

 • i ekdikisi tis 13

  Tι μπορεί να έκανε ο Πατέρας για να τον κρατάει στα χέρια η πλευρά Βαρδινογιάννη? Δύσκολο…

 • Siretfel

  H πιο μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναικό….ούτε Τζίγγερ ούτε Βγενόπουλος..ούτε κανένας!! Η μεγαλύτερη απώλεια είναι ο Πατέρας με μεγάλη διαφορά. Με αυτά που έγιναν την προηγούμενη χρονιά και αυτά που θα ακολουθήσουν απο εδώ και πέρα καταλαβαίνει και ο πιο δύσπιστος τι δουλειά έκανε ο Πατέρας στον Παναθηναϊκό….

  • geof

   Η ζημιά δεν είναι η απομάκρυνση του Πατέρα !
   Η ζημιά είναι οι λόγοι που την προκάλεσαν !
   Οι ίδιοι λόγοι που θα απομακρύνουν οποιαδήποτε προσπάθεια για την επόμενη μέρα στην ομάδα !
   Οι ίδιοι λόγοι που χρόνια τώρα κρατούν την ομάδα δέσμια , και τους οπαδούς της διχασμένους !
   Αυτοί που τους τελευταίους μήνες διασύρουν το όνομα της και δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες για εκτοξεύσεις και τρίχες με πρίγκηπες και πριγκηπέσες !
   Αυτοί που βάλαν τον τσάκα με την φραπεδούμπα να τάζει ροναλντίνιους και τέβες !
   Αυτοί που με τα καμώματά τους μας κάναν περίγελο στα στόματα των απέναντι !

 • antitzigger

  i ousia einai oti eks’aitias tis oikogeneias xanontai anthrwpoi pou tha mporousan na prosferoun polla stin omada. poso akoma tha sas anexetai o kosmos?????

 • panos

  Σταματη,αν αυτα που σου εκμυστηρευτηκαν καποιοι για τις σχεσεις επαρατης οικογενειας με Πατερα,εχουν δοση αληθειας αποδεικνυουν για χιλιοστη φορα τα τελευταια 32 χρονια οτι η επαρατη οικογενεια δεν ενδιαφερεται για το καλο του Παναθηναικου,αλλα για το πως θα εξυπηρετησει τα συμφεροντα της..Αν αγαπουσαν την ομαδα θα εκαναν τα παντα να τον κρατησουν στην ομαδα..Ετσι και τιτλους θα εβλεπαν κι ο κοσμος δεν θα ασχολιοταν μαζι τους και τον Βγενοπουλο θα περιθωριοποιουσαν..Ακομα και τον Φιλιππιδη,μολις εμαθε τη δουλεια,τον σουταραν..Η επιτυχια δεν αντεχεται απο την οικογενεια γιατι ανεβαζει τις απιτησεις,ενω η αποτυχια ειναι βολικη για οσους εμαθαν να ζουν μ’ αυτη κι απ’ αυτη..

 • ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΩΡΕ?

  ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΥ?

  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΟΦΙΟ ΠΕΝΑΛΝΤΥ?

  ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝ 4 ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ? (ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΑΡΚΙΩΛΗ)

  ΡΕ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ Η ΑΠΛΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ?

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ… ΚΑΤΑΡΑ !!!

  ……………………

  ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Χρόνια πολλά, καλή χρονιά Βασίλη με ό,τι επιθυμείς

 • Nektarios

  Σπαω το κεφαλι μου ρε Σταματη αλλα δε μπορω να σκεφτω τι στοιχεια μπορει να εχουν και να τον κρατανε με αυτα!Εκτος και αν τον απειλουν και με τη ζωη του ακομα!

 • John Kou

  Καλησπερα Σταματη,

  Θα μπορούσες να γίνεις λιγο πιο αναλυτικός σε σχέση με τους χειρισμούς και κυρίως τα λεγόμενα ‘οπως έμαθες του Πατέρα προς την οικογένεια που τους ενοχλησαν??? Γιατι όσο εχω παρακολουθήσει τον Father ενώ δεχόταν σχόλια του τύπου “δεν τον ήξερε ο θυρωρός του, οτι χρέωνε το lear jet στην παε, οτι ήταν αδύνατος στην ναυτιλία κ.α.” ποτε δεν είπε κατι εκτός Παναθηναικού για την οικογένεια.. Επίσης θεωρείς οτι οι επιστολές που έχει η οικογένεια έχουν σχέση με την εκλογή προέδρου της επο και τις ενώσεις που την ψηφίζουν?? ή την εκλογή προέδρου super league?? Εγινε τίποτα παράτυπο εκει?? και και αν ναι δεν θα ήταν αφελής ο Father γνωρίζοντας τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς της οικογένειας οτι μπορούν να διαρεύσουν??

  Υ.Γ. Αν και νομίζω οτι το μάρτιο του 2010 είχε διαβάσει κάτι επιστολές στο ραδιόφωνο ο Father

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Όχι δεν μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός Γιάννη εκτός απ’ το να σου πω ότι εσύ ξέρεις όσα καταγράφηκαν και όχι όσα λέγονταν από πίσω.

   • John Kou

    Προφανώς ξέρω όσα θέλουν να ξέρω για αυτο και ρώτησα εσένα που κάνεις ρεπορταζ!!
    Thanks και καλό κουράγιο στο ρεπορταζ!!

 • prasinoskoyfis

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σταμάτη μα και σε όλους καλή χρονιά.!! Διαβάζω με προσοχή όλα τα άρθρα και τις απαντήσεις. Θα τα πω σκόρπια αλλά….. έχουν την σημασία τους.! Για τον Πατέρα, μην ξεχνάμε ο Τζίγγερ τον έβαλε Πρόεδρο, παιδικός φίλος ήταν….. τώρα αν τον «κρατάνε στο χέρι» …. Μάλλον είναι οικονομικό το θέμα.!! Κι’ όποιος κατάλαβε…κατάλαβε.!!

  Έχουμε και τους αγγελιοφόρους του Γκόντζου, Σαρέσκου,Ζαρμακούπη, Κούμπη και δεν συμμαζεύεται εδώ ΣΤΑΜΑΤΗ ? Και να λένε κάτι σωστό, άντε και να τους πάρεις σοβαρά.!! ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ Η ARAMCO? Έλαααα Αλέκοοοοοο χα χα χα χα χα….. μέχρι και ο βοηθός του βοηθού του λογιστή ξέρει αν μπορεί να γίνει αυτό. Και ήρθε εδώ ο «απεσταλμένος» να πετάξει την…παπαριά του? Παραχώρηση μανατζμεντ και 50 % είχε πουλήσει…ΠΟΥΛΗΣΕΙ ….. ΠΟΥΛΗΣΕΙ (Ζαβό) ο Βαρδής.!! Μετά από χρόνια βέβαια το πήρε πίσω…. Οι λόγοι? Πολλά ακούστηκαν….(ήθελαν οι άραβες να φέρουν τούρκο επενδυτή…. Μέχρι και η διαμάχη με τα ανίψια που είχε ο Βαρδής)…..!!!
  Ξεστραβώσου Γκοντζάκη ή Ζαρμακουπάκη ή ότι σε άκη θέλεις.!! http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=103582

  Για να μας πουν οι «απεσταλμένοι» και για ΓΗΠΕΛ.!!! Που ήξερε ο Βωβός πρίν 20 χρόνια ότι θα πάει εκεί το γήπεδο ? (Έτυχε να το ακούσω σε ειδική διαδρομή ράλι)…. Μα τι θα αγοράσεις εκεί? Βρε ξέρω εγώ…. Εκεί θα πάει το γήπεδο….. (και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΓΑΡ).!!! Μα που να το ήξερε ρε παιδιά….. ποιος να του το είπε???
  Μάλιστα ο Βγενόπουλος (Ξιφομάχο τον λέω εγώ) το είπε σε συνέντευξη που έδωσε τελευταία, και για άλλη αγορά που έκανε λίγο πρίν πάει το γήπεδο οριστικά εκεί στον Βοτανικό.!!! Πάμε σε ένα άλλο θέμα …που γνωρίζω.! Όταν αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες….. είπε …. Σιγά μην δώσω πάνω από 10 % σε οποιονδήποτε.!!! Για θυμηθείτε …. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 %.!! Δεν μπορούσαν τότε (2008) Παύλος και Ξιφομάχος να πληρώσουν 50 εκ. € και να πάρουν από 15 % … αλλά βλέπετε ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ Ο … ΠΑΤΕΡ ΦΑΜΙΛΙΑΣ….. Γιαννάκη το 67 % μην απολέσεις….. και άστους να…. Κουρεύονται.!!! Στοιχείο που… στην συνέχεια έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο.!! Είναι τα περίφημα 2/3 που χρειάζονται στην Γ.Σ. για αποφάσεις. ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ…ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .!!! Γι’ αυτό ίσως και το ραντεβουδάκι στο πεντελικό με τον Παυλίτο….. 54,7 + 5 + 10 ερασιτέχνης = 69,7 %. !!!!! Όπως και στην γιορτή του ντάμπλ είπε….. «θα τους διώξω όλους» !! Το γιατί μόνον ο ίδιος το ήξερε και φυσικά το έκανε.!! ΑΛΗΘΕΙΑ «Απεσταλμένα γιουσουφάκια» που γιόρτασε το ΝΤΑΜΠΛ του 2010 ο Γιαννάκης? Μαζί με τον πετροκοκκαλάκη ? ΠAΡΗΓΟΡΟΥΣΕ ο ένας τον … ΆΛΛΟΝ.??!!!!

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Χρόνια πολλά και καλά

  • MAN2

   Ο Βγενόπουλος πέρυσι γιατί δεν πήρε το 25% που υποτίθεται χάριζε να του χαλάσει τη “Σούπα” του 67% ή γιατί δεν βάζει τώρα τα 15 εκατ. υπερ του Παναθηναϊκού να πάρει το 54,7% όπως διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ο Τζίγκερ?

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Το 67% δεν το έφτανε έτσι κι αλλιώς. Τότε γιατί δεν το πήρε δεν ξέρω. Τώρα το θέμα είναι η ΓΗΠΕΛ και οι συμβάσεις της

   • MAN2

    Αν βάλει 15 εκατ. αύριο μαζί με άλλους παίρνει το 54,7% συν τα ποσοστά που ήδη έχουν φτάνουν το 80% και κάνουν την οικογένεια παρελθόν.
    Τώρα η Γηπέλ μου φαίνεται αστεία δικαιολογία Σταμάτη το γήπεδο δεν θα γίνει για πολλούς λόγους και συνεπώς είναι δύσκολο να ζητηθούν αποζημειώσεις από την ΠΑΕ για κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Αλλωστε όταν μιλά για αυτό ο Βγενόπουλος είναι γενικόλογος και αόριστος.
    Επίσης ο Τζίγκερ έχει δεχθεί να αναλάβει την Γηπέλ και ο Βγενόπουλος το απέρριψε.
    Γενικά η ιστορία μου θυμίζει το παιχνίδι της “κολοκυθιάς” χωρίς ουσία.
    ‘Επειτα αν είχαν προχωρήσει από πέρυσι στην αποδοχή του 25% όπως είχαν συμφωνήσει ναι μεν δεν θα είχαν το 67% αλλά ο Τζίγκερ θα ήταν μειοψηφία σε κάθε περίπτωση, αντ’ αυτού εγκατέλειψαν μεσούσης της περιόδου την ομάδα αφήνοντας την ακέφαλη και μάλιστα μετά από επεισόδια των οργανωμενων που η πλευρά του Τζίγκέρ χαρακτήρισε τότε “Στημένα”.
    Εν κατακλείδι ο Τζίγκερ για να γίνει παρελθόν πρέπει να βάλει κάποιος το χέρι του και δεν βλέπω διάθεση απο κανέναν και μέχρι τότε μιζέρια και απαξίωση δυστυχώς.

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Ποιοι είναι οι άλλοι δεν έχω καταλάβει; Πλην Ζολώτα δεν βλέπω άλλον. Η ΓΗΠΕΛ δεν είναι αστεία δικαιολογία και ο Τζίγκερ δεν ανέλαβε τις συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης. Ασφαλώς και έχει ευθύνες ο Βγενόπουλος, κυρίως για το περσινό.

 • prasinoskoyfis

  Ερχόμαστε στο ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΑΜΑΤΗ Άραβες υπάρχουν , έχει ψάξει καλά και να ξέρεις πως καλλίτερα και περισσότερους ξέρει εκεί κάτω απ’ ότι Κρητικούς.!! Έχει τον Γενεράλη (νομίζω έτσι τον λένε) χρόνια εκεί αντιπρόσωπο.!!! ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ πώς …. Και οι Άραβες την ίδια , ίσως και χειρότερη πολιτική ακολουθήσουν.!! Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.!!! Θέλει με κάθε τρόπο να τον λιώσει…. Να τον φαρμακώσει.!! Μεταβιβάζοντας το 55% «απαλλάσσετε» από τις ευθύνες του μεγαλομετόχου και πλέον ΝΟΜΙΖΕΙ…. Ο κόσμος θα τον αφήσει ήσυχο.!! Θα λέει… εγώ ΕΦΥΓΑ.!!! Δεν έχω καμία σχέση… αυτό δεν θέλατε? Πηγαίνετε να βρείτε τους Άραβες…. Για τν τσάκα δεν λέω…τις «ψιλές» του θα τις φάει.!! ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.!!! Θα παραδώσει το ποσοστό σε καμηλιέρηδες που δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν λεφτά….. (πόσο σανό τρώνε) αυτοί που περιμένουν τον Νόμο να ψηφιστεί….. μα ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…. Αν ήταν πραγματικοί επενδυτές θα αγόραζαν και επένδυαν σε άλλους τομείς…και ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.!! Αυτή θα την άφηναν για πρεστίζ στο…. Τέλος.!!! ΔΗΛΑΔΗ ΞΥΠΝΗΣΕ η ΜΟΥΝΟΥρα ένα πρωϊ και είπε…δεν πάω να σκορπίσω ντόλαρς στο Ελλάντα?!!! Σε κάτι που για τουλάχιστον μια 5ετία θα είναι ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ και μάλιστα πολλά εκ. € αν αναλογιστούμε…. Ροναλντίνιους κλπ.!!!

  Πάμε και στο άλλο «που παίζει»…. Για μένα δεν υπάρχει περίπτωση…αλλά είναι ένα θέμα.!! Να «πιέζει» τον Ξιφομάχο (διάβασες τι είπε η Λομβάρδου)…. Εμμέσως… ΒΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ….. ΦΟΡΤΩΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΠΕΛ…. Κι αν θές να φύγεις από Βοτανικό , πλήρωσε ΡΗΤΡΕΣ στα φιλαράκια μου μπομπΟΛΑ και Βωβό αρκετά εκ. € …. Θα γονατίσεις οικονομικά θα παρατήσεις την ομάδα και….θα σε πάρουν με τις πέτρες οι φίλαθλοι μία και καλή.!!!
  ΣΤΟΝ Μάκαρο και τον Μπέο προτιμά να μεταβιβάσει το ποσοστό στον…. Βγενόπουλο με…ΤΙΠΟΤΑ.!!! Ακόμα και να καταθέσει, σαν παλιός μέτοχος τα 15, αναγκαστικά θα ΦΟΡΤΩΘΕΙ και τις αμαρτίες της ΓΗΠΕΛ.!! ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ??? Οι άραβες? Μα δεν τους ενδιαφέρει…. Ένα γήπεδο θα κάνουν, αν κάνουν… με 30 χιλ. κόσμο (για τον τζίγγερ είναι και πολύ μεγάλο) με πάρκιγκ που θα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και με εμπορικούς χώρους στην τσέπη του…. Βωβού.!!!

  Δεν ξέρω τι θα γίνει…. Αλλά υποθέτω πως, έστω και μετά τον Γενάρη, θα μεταβιβάσει το ποσοστό….. και ο Θεός να βάλει το χέρι του.!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ θα κάνει υπομονή μέχρι τον Μάιο – Ιούνιο…. Μετά…. Θα έρθει η «Δευτέρα παρουσία».!!

  Είναι διαβολικός σε τέτοια……τα έχει υπολογίσει όλα.!!! ΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ…..ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ.!!! Αν τους ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ….. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ…. Και δεν θα είναι στην Αλεξάνδρας…. Αλλά σε κάτι γραφεία απ’ έξω.!!!

 • prigipas

  μετα το πεντελικο σταματη αρχισαν ολα.
  περαν της οικογενειας , ηταν κ ειναι κακιστη η αντιμετωπιση του πατερα απο τον παυλο κ τον γιο του κ τα μμε του.
  τετοια αντιμετωπιση απο τους κυκλους κ τα μμε των 2 οικογενειων ουτε ο κοκκαλης!
  εχει δικιο λοιπον. σου λεει να γυρισω να κανω τι? να τα ακουω κ να διαβαζω καθε μερα τα χειροτερα?
  αν παντως δεν φυγει η οικογενεια, μακαρι τουλαχιστον να φερθει εξυπνα ο τζιγγερ(καλο ε?)
  κ να φτιαξουν οι σχεσεις τους ωστε να γυρισει ο ΝΙΚΟΛΑΣ.

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Πολύ απλοϊκό φίλε μου.

 • http://gravatar.com/mmetheone TIMES

  Ένας ακόμα λόγος. Για κάποιο λόγο ο Πατέρας δεν τα έβγαζε πέρα με τον Μαρινάκη. Δεν ξέρω αν είναι η παλιά φιλία τους ή κάτι άλλο. Για αυτό ο Βγενό τάσπασε με τον Πατέρα.

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Πίστεψέ με, καμία σχέση.

 • Θανασης

  σταματη αυτη η ΑΜΚ με την τιμη της μετοχης στο 1,5 ευρω, μπορει υποθετικα να ειναι ο χρυσος τροπος που βρηκανε για να βγαλουν στην απ εξω τον Βγενο; Μπορουν δηλαδη καθε 30 του μηνός να δινουν παραταση στην ιδια ΑΜΚ; Η απο Φλεβαρη θα μπορει καποιος να προτεινει νεα ΑΜΚ με μικροτερη τιμη μετοχης; Οχι οτι θα γινει βεβαια αν το ζητησει αυτος ο καποιος… Ολο και παλι θα θα βρουνε κατι για να το αποτρεψουν

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Όχι Θανάση τον Ιανουάριο θα προχωρήσει λογικά το σενάριο. Δεν γίνεται αλλιώς εδώ που έφτασε. Το ‘παμε.

 • ypogios

  φιλαρακι σε παω λιγο πισω τωρα σε post που εγραφες για τους παιχτες που θα χαθουν κλπ……….εμαθες φανταζομαι οτι ο χριστοδουλοπουλος ανανεωσε για 3 χρονια.οσο για το αραβικο θεμα γραφε γιατι πουλαει……κοιτα στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο εδω στο χωριο μου.ηδη εκτεθηκες με την ανανεωση του λαζαρου………

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Βάλτα σε σωστή σειρά. Έγραφα για παίκτες που θα χαθούν. Μήπως διάβασες τίποτα για τον Νίνη; Ο Χριστοδουλόπουλος ανανέωσε στα λόγια, δεν υπέγραψε ακόμα. Θα υπογράψει και είναι επιτυχία. Προφανώς λοιπόν δεν ισχύει ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους Άραβες και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα που έλεγαν. Δεν το έλεγα εγώ. Ο Γόντικας τα έλεγα. Αυτό που λένε στο χωριό σου κράτα το. Και μην εξαφανιστείς όταν θα τον ξυρίσουν. Εδώ να είσαι. Και κάτι άλλο: όταν λες πουλάει, τι εννοείς; Βλέπεις πουθενά καμια διαφήμιση; Τι πουλάω; Πλήρωσες κάτι για να διαβάσεις; Και που ‘σαι… φιλαράκι, εγώ γράφω με ονοματεπώνυμο. Εσύ είσαι απλά… υπόγειος. Όταν θα γίνεις υπέργειος γράψε μου ξανά.

 • http://gravatar.com/antonishalina wemby13

  Πφ….είναι στενάχωρο το θέμα…Αλλά θα ήταν ίσως χρήσιμο- πως κάνει το state department κάθε 30 χρόνια- να μαθαίναμε τι ειπώθηκε σε μια συνάντηση στον Τάφο, με συγκεκριμένα άτομα, λίγες μέρες πριν το πέσιμο με τον Ολ. Βόλου.
  Και όντως. Βγενό-Πατέρας, για δικούς τους λόγους – προσωπικούς, ας μην χαρούν οι όψιμοι τουλούμπες- δεν ήταν και το ιδανικότερο δίδυμο για φαγητό σε ρεστοράν.

 • TASΟΣ

  ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ .
  ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΝΤΙΚΑ !ΕΤΣΙ?
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ . ΓΙΑΤΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ! ΑΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ !

  • http://gravatar.com/antonishalina wemby13

   Κανέναν Πατέρα δεν πρότεινε ο Τζίγκερ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χάλκευμα της αλήθειας των παναθηναϊκών ΜΜΕ. Ο Πατέρας βομβαρδίστηκε από την πρώτη μέρα του, από τα γνωστά φερέφωνα των δύο- ας των πούμε εφημερίδων- σαν εθνικάρας, μπρουτάλ, λαϊκιστής, αποτυχημένος, μούρης, κοτεράς, κτλ κτλ…..

 • Στέλιος

  Όλοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) θέλουν το 50-50 στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελληνική διαιτησία. Μόνο που το πιο μέγάλο 50, όλοι το θέλουν για τον εαυτό τους. Με τον Πατέρα αυτό ο Παναθηναϊκός το είχε. Μέσα σε ούτε ένα χρόνο, ξήλωσε ότι είχε απομείνει από την παράγκα του Κόκκαλη και έφερε τους σωστούς ανθρώπους με το μέρος του ή έβαλε τους δικούς του. Μετά (στα δικά μου μάτια) το οικοδόμημά του, έκανε πάσα στον πρώην κολλητό του, γιατί ένιωσε το πούλημα των πρωήν συντρόφων του, αν ποτέ μπορείς να τους πείς έτσι. Γι’αύτο και στους οπαδούς λείπει ο Πατέρας. Γιατί τα θέλουμε ΟΛΑ δικά μας και δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος που έγιναν δικά μας. Γι’αυτό και όποιο γαύρο κι αν ρωτήσεις θα σου πεί οτι ο πιο αγαπητός πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο Κόκκαλης. Γήπεδο – Πρωταθλήματα – Παιχταράδες και η παράγκα “έλα μωρέ δεν υπάρχει παράγκα”. Για ποιούς διαφορετικούς λόγους είναι αγαπητός ο Πατέρας στους Βάζελους. Ο Μελισσανίδης στα Χανούμια. Ξέρω οτι πολλοί θα με πείτε κάφρο κι ότι τα έχω χαμένα. Δεν προσπαθώ να αλλάξω τη γνώμη κανενός. Μπορεί ο Καρχαρίας να είναι μεγαλόσωμος, εξαιρετικά επικίνδυνος και τρομακτικός, αλλά να μην ξεχνάμε οτι και ο Κροκόδειλος θηρίο της φύσης είναι που την εποχή της βασιλείας του, τις δαγκανιές του τις έριχνε.

  • DV

   Για πες μας ρε Στελιο ποιον δικο του ανθρωπο εβαλε ο Πατερας? Και για πες μας επισης ποιος ηταν ο “τροπος” που κατεκτησε ο Παναθηναικος το πρωταθλημα? ΚΑι ποιο οικοδομημα εκανε πασα και σε ποιον κολλητο το Μαρινακη? Ε εσυ ειπες οτι τα χεις χαμενα. Και ειχες και δικιο.

 • nikos-nikaia

  Σταματη χρονια πολλα με υγεια.Για μενα μονο αφελης δεν μπορει να παρατηρησει την αλλαγη στην σταση του πατερα απο τοτε που μπηκε στην ποδοσφαιρικη ζωη μας ο Μαρινακης.Προκειτε για δυο διαφορετικες προεδριες την προ και την μετα μαρινακη που ουδεμια σχεση ειχαν μεταξυ τους.Οι λογοι ειναι προφανεις και εντοπιζονται στο οτι ο Μαρινακης ειχε επενδυσει πολλα χρηματα στον γαυρο σε αντιθεση με τον Πατερα που ηταν ενας μικρομετοχος,η φιλια τους και τα πολλα μυστικα που ηξερε ο Μαρινακης και τον απειλησε και δημοσια μαλιστα στη σουπερ λιγκα οτι θα τα αποκαλυψει!Πιστευω οτι ο Πατερας εξοργιστηκε πολυ ειδικα απο το τελευταιο σε συνδυασμο με την συμπεριφορα του Μπεου και αποφασισε να τους διαλυσει!Για να γινει ομως αυτο ο ιδιος επρεπε να απομακρυνθει..Οι κασετες με τις οποιες ξεφτιλησε στο πανελληνιο τον Ολυμπιακο,τον προεδρο του και τον επαγγελματια παραγοντα απο τον βολο ειναι η μεγαλυτερη παρακαταθηκη του Πατερα στον Παναθηναικο και οποιος καταλαβε,καταλαβε…