Ομορφάντρα μου εσύ Αλ Καχτανί

Το ψάχνω εδώ και καιρό. Ποια είναι τα ομορφόπαιδα και οι ομορφοκόρες που μας ήρθαν για να φωτογραφηθούν για τις εφημερίδες, να μιλήσουν με τον Ιζνογκούντ, να φάνε ψαράκι στην «Ιθάκη» και κυρίως ας μην το ξεχνάμε, να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό. Πρώτα μου ήρθε μια πληροφορία. Μετά ένα «ψαγμένο» mail. Έπειτα μια άκρη από το Κουβέιτ με καλή γνωριμία στη βασιλική οικογένεια. Και βέβαια αρκετό ψάξιμο στο Ίντερντετ. Οι πληροφορίες συνεχίζουν να έρχονται. Οπότε θα το… βγάλω σε τεύχη το νέο Αραβικό σίριαλ! Λέω να κάνω αρχή με τον μυστηριώδη κύριο  Μοχάμεντ Αλ Καχτανί (ελπίζω να με συγχωρέσει εάν δεν είναι σωστή η προφορά και ο τονισμός), το ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην ιστορία που μας περιγράφουν όλα τα μέλη του θιάσου.

Ο Al Qahtani (πςςς) είναι οικονομολόγος, μάνατζερ επιχειρήσεων και σύμβουλος εταιριών. Έχει άκρες στον αραβικό κόσμο ενώ υπήρξε και στέλεχος σε μια πολύ καλή θέση του πετρελαϊκού κολοσσού της Saudi Aramco. Σας λέει τώρα κάτι αυτό το όνομα αλλά δεν θυμάστε τι; Χρόνια συνεργάτης της Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη, έφτασε στο σημείο να αγοράσει μέσω θυγατρικής της το 50% της Motor Oil εν έτει 1996. Εννέα χρόνια αργότερα η Motor Oil αγόρασε το ποσοστό της Saudi Aramco. Έτσι για την Ιστορία αυτό… Ο μίστερ Al Qahtani ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Prince Sultan. Για την ακρίβεια ανθρώπους του Τζίγκερ. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιζνογκούντ, ο οποίος στάλθηκε από τον σεναριογράφο να βρει τον Prince Sultan όταν τα πράγματα ήταν δρομολογημένα από τον Al Qahtani. Η MAS Group, η εταιρία του Prince Sultan έχει μέσα στο πελατολόγιό της και την Saudi Aramco. Έτσι για την Ιστορία και αυτό.

Πολλοί απόρησαν γιατί ο Αλ Καχτανί κάλυψε απόλυτα τον Prince Sultan στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» (την οποία ασφαλώς και εξασφάλισε για λογαριασμό του Μέσου ο Ιζνογκούντ…), μιλώντας ακόμα και για πολλές αργίες μαζεμένες που ανέκοψαν τη φόρα του Prince! Μα, φυσικά γιατί αυτός ήταν πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία. Στην υπογραφή του MoU -ξέρετε εκείνου του εγγράφου που το έκαναν… κωλόχαρτο οι πρωταγωνιστές της ιστορίας με τις δικές τους ενέργειες- ο Αλ Καχτανί ήταν παρών και εκπροσώπησε τον Prince Sultan (και την οικογένεια Βαρδινογιάννη μαζί;). Ο γραμματέας – σωφέρ του Prince Sultan, Μοχάμεντ Μπάσεμ προφανώς και μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Και ξαφνικά ο Αλ Καχτανί βρίσκεται ως εκπρόσωπος και των επόμενων Σαουδαράβων. Είναι ένας από τους… πρίγκιπες που ανακάλυψαν κάποια ΜΜΕ στη συνάντηση του King George που φρόντισε να δημοσιοποιήσει ο Ιζνογκούντ μέσω των δύο – τριών ανθρώπων που έχει γύρω του (όχι δημοσιογράφων). Ο μελαψός κύριος Αλ Καχτανί, λοιπόν, είναι πανταχού παρών σε όλα τα πριγκιπικά. Ούτε που να περάσει από κανενός το μυαλό ότι είναι παλιός γνώριμος της οικογένειας…

Ασφαλώς το εύλογο ερώτημα είναι «και πού είναι το περίεργο από τη στιγμή που οι Βαρδινογιάννηδες προσπαθούν να απεμπλακούν από τον Παναθηναϊκό να αποταθούν σε γνωστούς τους στη Σαουδική Αραβία;». Πουθενά. Ειδικά από τη στιγμή που ο Αλ Καχτανί είναι πλειστάκις καλύτερος του Ιζνογκούντ γιατί υπόσχεται παραπάνω λεφτά και από τη Μάντσεστερ Σίτι, όποιος πει κακό λόγο να του καεί το laptop. Απλά έτσι ας βάλουμε μια σειρά στα πράγματα γιατί τα Χριστούγεννα μπορεί να ευννοούν τα παραμύθια, αλλά στον Παναθηναϊκό η ιστορία άρχισε τον Σεπτέμβριο, οπότε παρακράτησε. Όπως λέει και ο τύπος στη διαφήμιση «Γκολ στην πείνα βάζω παιδιά, ομορφαίνει δεν παχαίνει. Τι βάζω; Τον πατέρα μου και τη μάνα μου» και βέβαια προσθέτει: «Πωπωπω όνειρο ζω μην με ξυπνάτε»

Α, και κάτι τελευταίο. Ο Οδηγητής δεν ενοχλείται πια καθ’ όσο βλέπω με τη λέξη «εκτόξευση». Γιατί να ενοχλείται; Δεν την είπε κανείς που να έβαλε 22 εκατ. ευρώ σε 2,5 χρόνια. Ένας φερόμενος εκπρόσωπος των φερόμενων επενδυτών μιας φερόμενης πρότασης, το είπε. Όσο Ζουν Ανάμεσα μας συγγραφείς best sellers σαν το «πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς», δεν ανησυχεί κανείς στον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα γραφτεί ένα νέο βιβλίο με τίτλο «πιο ισχυροί από τον Μανσούρ», όπως είπε ο Αλ Καχτανί. Και βέβαια ελπίζω η τριλογία να κλείσει με το βιβλίο υπό τον τίτλο «πιο ψεύτες από τον Πινόκιο».

[youtube=

  • http://gravatar.com/mmetheone TIMES

   Ο Βαρδινογιάννης ψάχνει να πουλήσει. Ακόμα καλύτερα αν είναι γνωστοί του για να μην τον ενοχλούν (και τους ενοχλεί) με ΓΗΠΕΛ κλπ. Ας πούμε ότι τους βρήκε μέσω των επαφών του στην Αραβία. Θα δείξει όπου νάναι. Να περάσει ο νόμος και μετά τι θα κάνει ο Τζίγγερ; Αν λέει ψέμματα πώς θα τα μπαλώσει; Μήπως όμως κατορθώσει πράγματι να πουλήσει; Εξ άλλου όλα αυτά είναι αρκετά έξυπνα φτιαγμένα ώστε να μην αμφιβάλετε ότι μόνος του ο Τζίγγερ δεν τα σκέφτηκε αλλά κάποιοι τον βοήθησαν. Ίσως και οι εξ απορρήτων του Βαρδή.

   • lucifer

    “αν λέει ψέματα πως θα τα μπαλώσει;”
    Που ΄σαι αγαπούλα… ξύπνα!
    Για τους Βαρδινογιάννηδες μιλάμε, που δεν δίνουν δεκάρα για το τι θα σκεφτείς εσύ κι εγώ.
    Και βέβαια, μιλάμε για Βαρδή όχι για τον Johny the slow.
    Μη μπερδεύεσαι ρε συ.
    Η Φαμίλια έχει Πατέρα και χωρίς αυτόν δεν κινείται τίποτα.
    Απλά, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ!

    • host

     “δεν δίνουν δεκάρα για το τι θα σκεφτείς εσύ κι εγώ”
     Απόλυτο δίκιο σ’ αυτό. Γιατί λοιπόν να σκηνοθετήσουν όλα αυτά με τους άραβες;

    • Άρης

     Και αφού δεν πουλάνε,δεν χαρίζουν και δεν φεύγουν τι θα κάνουν με την ομάδα που δεν έχει χρήματα?Θα την αφήσουν να πάει πρωτοδικείο?Τότε όμως πάει όποιος θέλει,αναλαμβάνει τα χρέη και παίρνει την ομάδα χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα ο Βαρδινογιάννης.

  • Στέλιος

   Τα παραμύθια της Χαλιμάς πάλι

  • Πυγμαλίων

   H Aramco αποτελεί έναν κολοσσό με 55,000 υπαλλήλους και κύκλο εργασιών 800 δις/έτος – Χτίζεις ένα ολόκληρο σενάριο βασισμένο στο ότι: Επειδή ο Καχτανί εργάζεται στην Aramco και η Aramco έκανε κάποιο deal το 1996 με την Motor Oli (κουνούπι σε σχέση με την Aramco), τότε συνεπάγεται ότι ο Καχτανί είναι βαλτός από τον Βαρδινογιάννη – Ήμαρτον!

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Όχι φίλε. Εγώ δεν χτίζω σενάρια. Άλλος γράφει σενάρια. Κατ’ αρχάς το πιο βασικό είναι ότι ο Αλ Καχτανί ήταν πίσω ΄και από τις δύο ιστορίες.

   • jt

    Συγνώμη κιόλας ρε τεράστιε, αλλά από όλο το θεατρικό που παίζεται στην ομάδα, τους τελευταίους τρεις μήνες, εσύ έρχεσαι να μας πει τι??? Ότι ο Γαρρής φτιάχνει σενάρια???
    Σας το είπα και σας το ξαναλέω. Αφήστε και κάνα χώρο καθαρό απ’ την βαρδινογιαννίλα.
    Επειδή στους άλλους ”λαχανί” χώρους που συχνάζετε εγώ δεν μπαίνω, τουλάχιστον εδώ μέσα από εμένα προσωπκά, η προπαγάνδα σας θα τρώει ”άκυρο”.

    ΥΓ Σταμάτη, ίσως παραβιάζω κάποιους από τους ”κανόνες” σου, αλλά δεν γίνεται ρε φίλε μετά από όσα έχουμε δει και ακούσει τόσα χρόνια να αφήνουμε αναπάντητα κάποια πράγματα. Ειδικά όταν τα σχόλιά μας δεν έχουν υβριστικό (όσο είναι δυνατόν) περιεχόμενο.

    • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

     Απλά ξαναγράφω ότι εδώ δεν είναι forum. Ανταλλάξτε απόψεις χωρίς χαρακτηρισμούς. Αφήστε όποιον θέλει να μου «επιτεθεί» να το πράξει. Ακόμα μπορώ να τους απαντάω. Να ‘σαι καλά

  • geof

   Δλδ κάτι σαν να λέμε Aramco – Motor oil βίοι παράλληλοι (αν και διαρκώς τεμνόμενοι) !
   κάτι σαν το δεσμό του DNA ένα πράγμα !

  • geof

   Υ.Γ. : Να υποθέσω οτι θα επακολουθήση και συμπληρωματικό άρθρο (ή ρεπορτάζ) για την πριγκηπέσα ;
   Γιατί σε αυτό που διάβασα μιλούσες μόνο για τα ομορφόπαιδα !

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Ναι έρχονται οι πριγκίπισσες και ο μπαμπάς!

  • i ekdikisi tis 13

   Aυτο που έγινε το 1996 δεν ήταν εξαγορά του 50% της Motor Oil αλλά ταμειακή διευκόλυνση και έκλεισε με την επαναγορά των μετοχών απο την οικογένεια. Ηταν μια εποχή που η οικογένεια είχε οικονομικά προβλήματα για τους γνωστούς τότε λόγους…..

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Καλύτερα να διαβάσεις τα γεγονότα όπως περιγράφονται στο επίσημο σάιτ της Motor Oil. Δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω

    • i ekdikisi tis 13

     Το site παρουσιάζει τα γεγονότα που φαίνονται…Ανεπίσημα η αγοροπωλησία έγινε για να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα η εταιρία που είχε τότε τεράστιο πρόβλημα..Ετοιμαζόταν για λουκέτο τότε. Εκεινή τη χρονιά υπήρχε μεγάλο οικονομικό προβλημα στην οικογένεια και μεγάλο πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις…Οι λόγοι γνωστοί!!

  • http://gravatar.com/antonishalina wmeby13

   - Αν αύριο κάποιος από τους υπόλοιπους μετόχους ζητήσουν μετοχές τι θα κάνετε;

   Πολύ ευχαρίστως να τις παραχωρήσουμε. Να το ζητήσουν όμως επίσημα και όχι μέσω διαρροών στον Τύπο. Εδώ είμαστε και θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το σχέδιο. Επίσημα όμως και όχι να διαβάσουμε αποσπάσματα και κύκλους

   - Μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτές οι μετοχές;

   Δεν υπάρχει περίπτωση, να ενεργποιηθούν ξανά. Ξεχάστε μας.

   Αυτά είναι κάποια από τα επαναστατικά τσιτάτα της διακύρηξης του Σεπτέμβρη. Το πρώτο είναι προφανώς ψέμα, αλλά και αντίφαση αφού τρεις μήνες ζούμε ένα δρώμενο κύκλων και αποσπασμάτων.
   Το δεύτερο ας το κρατήσουν ψηλά, σαν σημαία στο εγγύε μέλλον, όσοι εκτιμούν ότι ο τύπος μιλάει ειλικρινά.

   Παίζει φυσικά και αυτό, που έχει διαρρεύσει από κύκλους του – έτσι μιλάει τλτ, είναι προφανώς επικοινωνιακό τρικ, απόλυτα πετυχημένο…..-

   –Τις εξελίξεις που “τρέχουν” στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού τις χειρίζονται οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και το ΔΣ λαμβάνει απλή ενημέρωση. Ωστόσο η λειτουργία της πράσινης ΠΑΕ δεν παίρνει αναβολές και σύντομα θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, αφού το αποθεματικό μηδενίζεται τον Φεβρουάριο.

   Αυτό, σε πρόχειρη μετάφραση, για τους δύσκολους που δεν τα πιάνουν – κάτσε να δεις ο σιροπιαστός φρουτάκιας της ΠΡΑΒΔΑ τι σου έχει από την άλλη εβδομάδα- σημαίνουν ότι θα πουλήσεις παίκτες. Soon, espresso, γενάρη, καλά κομμάτια, γιατί η ρημάδα η ανέχεια δεν μας άφησε περιθώρια….

   Απλά. Ωσπου να ξυπνήσει και το τλτ θύμα της λοβοτομής που υφίσταται αυτή η ομάδα, ώσπου να δει κ ο τλτς Stevie Wonder τον ρόλο των….οπισθοκρατούμενων φρουρών – αντρών και γυναικών στα έσχοντα- ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα είναι κρατούμενος.

  • vageliskal

   καλησπερα και χρονια πολλα φιλε μου.αρχιζεις και ξετυλιγεις το κουβαρι.εχουμε λοιπον τον..γκουφι (εμπνευστη του σεναριου),που ηταν παλια νομικος συμβουλος στην παε και μελος του δσ,και συνεχιζουμε με τον συγγραφεα του σεναριου (σωστα καταλαβα?) ο οποιος ειναι παλιος αρθρογραφος στην εφημεριδα του (Οδηγητη? και δω σωστα καταλαβαινω?), και μετεπειτα στο γραφειο τυπου της παε?ετσι εχει η δουλεια μεχρι τωρα φιλε σταματη?

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Όχι ρε Βαγγέλη. Κάπου το ‘μπλεξες αλλά μην σκας. Το θέμα είναι να μην χάνεις το βασικό νόημα. Τα υπόλοιπα όταν θα έρθει η ώρα

  • ak

   ela stamati xronia pola!eixame kmia diapsepsi ap thn presveia giati exw xasei epeisodia

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Χρόνια πολλά. Όχι καμία διάψευση. Όπως είναι γνωστό στη Σαουδική Αραβία όλα κινούνται σε χαλαρό ρυθμό!

    • http://panathamou.wordpress.com pap13

     … και έχουν πέσει και πολλές οι αργίες….

  • MANOS KATRAKIS

   ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΨΑΓΜΕΝΟ EMAIL ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΧΤΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΜΚΟ Κ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ Κ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΓΓΕΡ?ΤΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΤΟ ΘΕΣ ΤΩΡΑ ?
   ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Το Πούλιτζερ το έχω αφήσει σε όσους έγραφαν για τον Ροναλντίνιο, τον πρίγκιπα Σουλτάν των εκατομμυρίων και την πριγκίπισσα Νούρα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χρόνια πολλά

  • Τάσος Λουκόπουλος

   Να τα βάλω σε μια σειρά?

   Ο Καχτάνι είναι ο βασικός ενδιάμεσος της πλευράς Βαρδινογιάννη με τη Σ.Αραβία όπου η οικογένεια ψάχνει πράγματι εδώ και 6-9 μήνες άκρη.

   Ο Τσάκας παίζει απλώς το ρόλο που όλοι αντιλαμβανόμαστε και είναι απολύτως προσκείμενος στην οικογένεια (μέσω του διαύλου της Κρήτης)

   Αρχικά πήγε να γίνει η δουλειά με τον Σουλτάν αλλά στην πορεία αντέδρασαν άλλα μήλη της οικογένειάς του και η ιστορία ναυάγησε. Είναι ακόμα ασαφές αν ο ίδιος ο Σουλτάν το παλεύει ακόμα ενδοοικογενειακά, γι’αυτό και η παρέμβαση του γραμματέα/σοφέρ του.

   Όταν ναυάγησε του Σουλτάν, ο Καχτανί κυνήγησε άλλη “πίστα”, αυτήν που παρουσίασε στους Βαρδινογιάννηδες πρόσφατα. Δεν πρόκειται όμως για τη Νούρα κλπ, αλλά για άλλο παρακλάδι της βασιλικής οικογένειας. Χρήματα έχουν, όχι όμως στο επίπεδο που τους παρουσιάζουν. Είναι όμως ακόμα αμφίβολο αν πράγματι σκοπεύουν να προχωρήσουν σοβαρά, για την ώρα κερδίζουν χρόνο με τη ψήφιση του νόμου και οι Βαρδινογιάννηδες δεν έχουν στα χέρια τους σίγουρη δεσμευτική πρόταση. Με άλλα λόγια δεν έχουν εξασφαλίσει τα χρήματα, έστω αυτά που απαιτούνται για να καλυφθεί το τωρινό άνοιγμα.

   Εκεί που έχω επιφυλάξεις με αυτά που γράφεις και υποννοείς Σταμάτη είναι για τις πραγματικές επιδιώξεις των Βαρδινογιάννηδων καθώς δεν θεωρώ ότι επιδιώκουν να μείνουν στον Παναθηναϊκό από το παρασκήνιο αναμένοντας το FFP και άλλες πλατινικές επιννοήσεις. Ούτε φυσικά να καλύψουν οι ίδιοι ακόμα και στο ελάχιστο τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Παναθηναϊκού ακόμα και στο επίπεδο που πάντα ήθελαν αυτοί. Δεν έχει νόημα να παραμείνουν ως κομπάρσοι σε ένα παιχνίδι όπου ο ανταγωνιστής τους θα ξεκινάει πάντα με το μπόνους των 20 εκατομμυρίων + ετησίως και οι ίδιοι θα γίνονται αποδέκτες της οργής του κόσμου κάθε δεύτερη Κυριακή. Κορόϊδο ψάχνουν για να απεμπλακούν και θα το κάνουν αν ο όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να καλύψει τις μίνιμουμ ανάγκες για το προσεχές εξάμηνο/έτος. Το θέμα όμως για εμάς τους υπόλοιπους είναι τι θα γίνει μετά όταν αυτοί θα έχουν πλήρως απεμπλακεί και ο όποιος αφελής (αν βέβαια υπάρξει) θα αντιληφθεί τι βαρέλι δίχως πάτο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο…

  • http://panathamou.wordpress.com pap13

   Να προσθέσω με τη σειρά μου, ότι “Έθνος” = Μπόμπολας = ΑΚΤΩΡ = συμμέτοχος με Βαρδινογιάννη στο ΜΕGA

   Πολλές συμπτώσεις μαζεύνται…

   • prasinoskoyfis

    Βάλε και το Goal και το sentra ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ…..ΕΙΣΑΙ.!!!!

   • geof

    Αν βάλεις και Βωβός = “συναθλητής” του γιάννη στα ράλια , συμπληρώνει κανά κομμάτι στο παζλ ;
    Τώρα που ενεφανίσθη και ο ομορφάντρας της αραμκο κάνουμε τίποτε ;
    Αν δεχτούμε και την … “εξαγορά” του 50% σαν “ταμειακή διευκόλυνση” ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ;
    Ή μήπως πρέπει να περιμένουμε και την πριγκηπέσσα για να γίνει το … σιρόπι ;
    Μέχρι να έρθει πάντως ας βολευτούμε με αυτό :
    http://www.youtube.com/watch?v=_9qvimjTG_0

  • Nektarios

   MANO KATRAKI ποσα παιρνεις πες την αληθεια μηπως σου ανοιξαν και βενζιναδικο?Αν δε σου αρεσει αυτα που γραφει ο Σταματης μη μπαινεις!Τασο Λουκοπουλε μολις απεμπλακει η οικογενεια πληρως απο το ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ θα γινει η επανιδρυση του συλλογου σε ολα τα επιπεδα!Η μιζερια η αρρωστια και η αλλοιωση στο dna του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ που εφερε αυτη η οικογενεια δεν εχει προηγουμενο!

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Νεκτάριε τελευταία φορά αυτός ο τόνος. Είπαμε ανταλλαγή απόψεων, όχι κατηγοριών. Σ’ ευχαριστώ

  • ΓΙΑΝΝΗΣ

   Οι Βαρδινογιάννηδες χρησιμοποίησαν τον Παναθηναϊκό σαν μοχλό κοινωνικοπολιτικοοικονομικής παρέμβασης. Ποτέ δεν δρούσαν με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού, αλλά με γνώμονα την δική τους ταχτική και στρατηγική συμμαχιών σε κοινωνικοπολιτιοοικονομικό επίπεδο. Γι΄ αυτό ουκ ολίγες φορές έστηναν ή άδειαζαν τον Παναθηναϊκό στην στροφή και μέναμε όλοι μαλάκες με την δήθεν ανικανότητά τους ή τη δήθεν βλακεία τους. Μόνο σε μικρές χρονικές περιόδους που τύχαινε το καλό του Παναθηναϊκού να μην είναι ασύμβατο με την Βαρδινογιανναίϊκη τακτική και στρατηγική σε κοινωνικό, πολιτικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο, τότε και μόνον τότε, εντελώς πρόσκαιρα και αποσπασματικά ο Παναθηναϊκός αφηνόταν να φτάσει στους στόχους του.

   Η θεωρία της δήθεν ηθικής οικογένειας που δεν ασχολείται επειδή ακριβώς είναι ηθική, και χάνει πρωταθλήματα επειδή είναι ηθική, ή ανίκανη περί τα ποδοσφαιρικά, ή βλαμένη περί τα ποδοσφαιρικά, είναι πέρα για πέρα στημένη και επιμελώς σκηνοθετημένη από την ίδια την οικογένεια για να αυτοπροστατεύεται στα μάτια της κοινής γνώμης.

   Τώρα που αποκαλύπτεται η τεράστια επικοινωνιακή ισχύς γιγατόνων της οικογένειας και των συγκροτημάτων που διατηρεί, τα οποία ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις για πλάκα, είναι κανείς που ασπάζεται ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να είναι βλάκες ή ανίκανοι με την κλασική ένοια της βλακείας ή της ανικανότητας. Ή μήπως μπορεί να είναι ηθικοί περί τα ποδοσφαιρικά, όταν τα μεγαλύτερα μπουμπούκια της διοίκησης του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου ξεπήδησαν από την αυλή Βαρδινογιάννη (ναι από την ίδια οικογένεια που δήθεν δεν ασχολείται, αλλά παρόλο που δεν ασχολείται βγάζει στελέχη να διοικήσουν το ποδόσφαιρο που δεν την ενδιαφέρει…) όπως για παράδειγμα ο Κανελλόπουλος και ο Πιλάβιος ;

   Προσωπικά πιστεύω πως μία είναι η λέξη (επιθετικός προσδιορισμός) για να χαρακτηρίσει την διαδρομή και την ιστορία της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό: Ύποπτη!

   Στα πλαίσια αυτά ύποπτο κινείται και το τωρινό “φευγιό” της οικογένειας από τον Παναθηναϊκό. Από τη μία θέλει να φύγει γιατί δεν θέλει ούτε να φαίνεται ούτε και να χρεώνεται (και όχι τόσο χρήματα όσο ευθύνες). Από την άλλη όμως πιστεύω πως θα την χαλάσει, αν αδρανοποιηθεί πλήρως ο μοχλός που κρατούσε τόσα χρόνια στα χέρια της και χάσει “τα τυχερά” που της έδινε η ιδιότυπη ομηρία του Παναθηναϊκού. Γι’ αυτό ψάχνει φόρμουλες ώστε και στην νέα εποχή να εξακολουθεί να ελέγχει πράγματα και καταστάσεις στον Παναθηναϊκό. Και η πλευρά των Βατσιναράβων από την Σουηδική Αραβία δεν αποκλείεται να κινείται σε αυτό το μήκος κύματος.

   • Xaralampos

    Ισως και να είναι η πιο κοντινή εκδοχή της αλήθειας που έχει γραφτεί, η έχω διαβάσει τουλάχιστον τα τελευταία 15!! χρόνια όσον αφορά για την παρουσία των Βαρδινογιάννηδων στον Παναθηναικό.
    Η λέξη κλειδί νομίζω πως ορθώς την έγραψες είναι …η ιδιότυπη ομηρία.
    Σωστά τόνισες θα πρέπει να είναι κανείς τελείως ηλίθιος να δεχτεί ότι οι της ” οικογένειας ” είναι ηλίθιοι, ή η ηθική τους δεν τους επέτρεπε να στηρίξουν τον παναθηναικό στην λαίλαπα των τελευταίων 15 χρόνων.
    Είναι καθαρή πολιτική εκμετάλευσης του ονόματος παναθηναικού στα κοινωνικοοικονομικοπολιτικά, αλλά και ΗΘΙΚΑ δρώμενα της χώρας.
    Από ότι φαίνεται έχει μπλέξει ο παναθηναικός και δεν βλέπω τι είναι αυτό που θα ” ξελευτερώσει ” τον σύλλογο με το τριφύλλι στο στήθος…

  • MANOS KATRAKIS

   ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
   ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ(Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ?)ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

   • Μaria

    Μάνο, τελείως φιλικά, γιατί και σ’εμένα δεν αρέσει να τσακώνομαι, και ενοχλείται και ο Σταμάτης από τις αντιπαραθέσεις μεταξύ αναγνωστών.
    Αν πιστεύεις ότι ο Σταμάτης και όσοι γράφουν εδώ μέσα δε θέλουν το καλό του ΠΑΟ, γιατί το επισκέπτεσαι το blog? Ρωτάω από ειλικρινή περιέργεια, γιατί εγώ δε διαβάζω όσους με ενοχλούν. ΄Οχι μόνο στα ποδοσφαιρικά – γενικώς. Πόσω μαλλον στα ποδοσφαιρικά, όπου παίζει τεράστιο ρόλο το συναίσθημα.
    Αν έρχονται δύσπιστα άτομα σε blogs θετικά διακείμενα προς την ιστορία με τους Αραβες και εκφράζονται επιθετικά, δεν τίθεται θέμα αντεπίθεσης. Θα γίνει το deal και θα πάρουν την απάντησή τους από την πραγματικότητα, σωστά? Αρα δεν είναι αυτή η απάντηση.
    Αν φοβάσαι ότι μπορεί να χαλάσει το deal λόγω των αμφισβητιών, πρώτον είναι ενας παράλογος φόβος (κανένας, ΚΑΝΕΝΑΣ, επιχειρηματίας δε θα αποτραπεί από επένδυση που εχει κρίνει συμφέρουσα, επειδή μερικά άτομα αμφιβάλλουν για την πρόθεση του να επενδύσει: επενδύει και τους αποστομώνει, τελεία), και δεύτερον, δε θα αλλάξουν γνώμη επειδή τους έβρισες. Αρα ουτε αυτή ειναι η απάντηση.
    Ξανά, ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΙΛΙΚΑ, η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ εγώ είναι η ίδια που εξηγεί τον εκνευρισμό που νιώθουν οι θρησκευόμενοι απέναντι στους άθεους. Για να μην αμφιβάλλουμε για την πίστη μας, για να πιστεύουμε “εμείς”, πρέπει να πιστεύουν και οι “άλλοι”, ή μάλλον όλοι.
    Μπορεί να υπάρχει εξήγηση που δεν έχω σκεφτεί, οπότε θα την ακούσω αν θες να μου τη δώσεις.

  • Excitenz

   Το καλοκαίρι δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας είχε αναφέρει οτι Σαουδάραβες επιχειρηματίες, οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό της ARAMCO έχουν πλησιάσει την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη εκφράζοντας ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό. Αλλά το μεγάλο θέμα για τον Παναθηναικό είναι οτι οι μέτοχοι παραμένουν αμέτοχοι και εξαφανισμένοι και δεν βλέπω να βάζουν το χέρι στην τσέπη . Μην ξεχνάς οτι δεν είναι μόνο ο Βαρδινογιάννης μέτοχος στην ΠΑΕ.

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Εγώ μιλάω για ό,τι συμβαίνει τώρα. Όσο για τους υπόλοιπους μετόχους δεν ξεχνάω τίποτα. Όμως μην ξεχνάς κι εσύ τι στάση κρατάει ο Βαρδινογιάννης

   • Μaria

    Αν αναφέρεσαι στο δημοσίευμα του Καρπετόπουλου, ποια είναι η εξήγηση για το ότι διαψεύστηκε, και μάλιστα με την απειλή εξωδικου?
    Προφανώς και η εξήγηση δεν μπορεί να είναι ο κίνδυνος να χαλάσει το deal. Αν οι Αραβες που εμφανίστηκαν τώρα προέκυψαν το καλοκαίρι μέσω της ARAMCO, προφανώς δεν είχαν ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα με την αποκάλυψη του ενδιαφέροντος, διότι διαφορετικά δε θα εμφανίζονταν ποτέ, θα είχαν ήδη αποσυρθεί.
    Γιατί διαψεύστηκε το δημοσίευμα?

    • geof

     Προφανώς γιατί το παραμύθι ακόμα ήταν στην ετοιμασία ! Δεν είχε βρεθεί ακόμα ο δράκος , δεν είχε ακόμα στρωθεί ο δρόμος με ροδοπέταλα , και οι αργίες στη Σ. Αράβια εμπόδιζαν την γνωστοποίηση !
     Πλάκα – πλάκα όμως παρά την διάψευση ο καρπετόπουλος μοίραζε φιλάκια !
     (ειρωνικά βέβαια )
     Προφανώς κάτι θα ήξερε !
     Και κάτι θα ξέρει , γιατί συνεχίζει να ειρωνεύεται το όλο σκηνικό !
     Η όλη ιστορία έπρεπε να εμφανιστεί με όλη την … “μεγαλοπρέπεια” που παρουσιάστηκε την ώρα της ιστορικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΑΕ !

  • ευκολοπιστος…

   Καλημερα και χρονια πολλα.
   Θα ηθελα καλοπιστα να κανω καποιες ερωτησεις.
   Ας πουμε οτι ερχεται η ψηφιση του νομοσχεδιου και οι αραβες δεν υπαρχουν στην επομενη μερα. Τι εχει να κερδισει η πλευρα Τζιγγερ απο ολο αυτο το φιασκο?
   Δεν θα ειναι τα πραγματα για αυτους χειροτερα απο οτι ηταν τον Σεπτεμβριο που ανακοινωσαν την αποχωρηση τους?
   Προσωπικα εχω πειστει απο την ιστορια με τουε αραβες γιατι δεν βλεπω συμφερον του τζιγγερ να εχει κατασκευασει αυτη τη φουσκα.
   Απαντησεις οπως οτι το κανει να κερδισει χρονο και να μην δωσει λογο για την γηπελ δεν τις θεωρω απαντησεις συγκεκριμενες γιατι πρωτον ο χρονος ειναι εις βαρος του και με την γηπελ, αν θυμαστε μετα απο πολλες επιστολες που ειχαν ανταλλαξει με τον Βγενοπουλο, το θεμα ειχε ηδη ληξει αρνητικα και απο τους 2 πριν εμφανιστει ο Τσακας.
   Για να προλαβω καποιους δεν ειμαστε Βαρδινογιαννικοι οσοι απο εμας εχουμε πειστει απο την ιστορια αυτη. Προσωπικα θεωρω τον Τζιγγερ τελειως ακαταλληλο για να ειναι ιδιοκτητης της ομαδας μας.
   Τελος για τα συμφεροντα που αναφερθηκαν οι προηγουμενοι και τις επιρροες Βαρδινογιαννη προς μεριδα του τυπου, θεωρω οτι το ιδιο ακριβως κανει και η πλευρα Βγενοπουλου στα υπολοιπα μεσα γιαυτο και πιστευω οτι καλυτερος οδηγος για ολους μας ειναι η αναμονη και η κοινη λογικη.
   Συγγνωμη για το μεγεθος του post μου.
   Περιμενω τις απαντησεις σας.
   ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Γειά σου Γιώργο, χρόνια πολλά. Απαντώ κατά σειρά: Ό,τι κέρδισε και από το προηγούμενο με τον Prince Sultan, δηλαδή χρόνο. Όχι δεν θα είναι χειρότερα γιατί από το Σεπτέμβριο θα έχουν βγάλει το 60% της χρονιάς και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Καλά κάνεις και έχεις τα πιστεύω σου αφού πάνω απ’ όλα είσαι με την ομάδα σου και όχι με τα πρόσωπα. Αυτό, άλλωστε, είναι και το σωστό. Όσο για την επιρροή Βγενόπουλου έχω να σου πω ότι γελάω δυνατά. Επειδή ξέρω, γι’ αυτό σου λέω.

  • jo

   γιατι δεν εγραφες το λοστ να κονομησεις κιολας.τα μονα μυθευματα ειναι τα δικα σου.προς παναθηναικους.μην αγοραζετε σωτο.η δουλεια ειναι τελειωμενη

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Το lost το πρόλαβε άλλος. Γι’ αυτό άρχισα να γράφω για τον Prince Sultan που μου τα έδειξε με τα λεφτά που μας φόρτωσε

  • mouras

   Ενδιαφέρον άρθρο όπως επίσης πολλά από τα σχόλια. Επιτέλους διαπιστώνω ότι δεν υποτιμείται η υπόσταση των Βαρδινογιάννηδων. Πϊσω από την “πώληση” του ΠΑΟ υπάρχουν άλλες business που θέλουν να κάνουν με τους συνεταιρούς τους, όπως το real estate project του γηπέδου όπου τους χαρίζεται μια τεράστια έκταση για εκμετάλευση. Το πρόβλημά τους είναι ότι η πολιτική κατάσταση είναι πολύ ρευστή και έτσι τους είναι δύσκολο να πιέσουν τα πράγματα. Έτσι μας έχουν ρίξει ένα παραμύθι με πολλά επεισόδια ώστε να μας κρατήσουν απασχολημένους.

  • maroutas

   Από όλη αυτή την ιστορία δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα. Συμφωνώ 100% ότι ο Βαρδινογιάννης με τους Άραβες θέλει να κερδίσει χρόνο. Και το έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Καλά μέχρι εδώ, βγήκε και η μισή+ χρονιά. Όμως κερδίζοντας χρόνο θα πρέπει λογικά να βρει κάποιον/κάποιους να ξεφορτωθεί την ομάδα αλλιώς όλη αυτή η φούσκα που λέγεται Παναθηναϊκός θα σκάσει πάνω του.

   Ας πούμε λοιπόν ότι κερδίζει όσο χρόνο θέλει, τι σκοπεύει να κάνει τελικά με αυτό τον χρόνο; Κορόιδα να πάρουν την ομάδα πάντως πρόκειται να βρει. Ας μου απαντήσει όποιος θέλει.

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Έχω γράψει και παλαιότερα πολλές φορές.

  • kynhgos87

   ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΙΛΟΥΙΑ.ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.20 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΗΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.Ο ΤΣΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΛΛΑ……ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ
   ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…………

  • ant13

   κακό πράγμα η προσωπολατρεία. Τουλάχιστον εδώ διατηρείται κάποιο επίπεδο στην αντιπαράθεση. Στο προκείμενο. Δεν πείστηκα ποτέ για το ενδιαφέρον Σουλτάν, ήταν κωμικοτραγικά τα γεγονότα. Δεν έχω πειστεί ότι ο Βγενόπουλος ήθελε πραγματικά την ΤΩΡΙΝΗ εποχή να αγοράσει την ομάδα μας. Δεν τον βλέπω το ίδιο δυναμικό όπως στην αρχή, χάθηκε και από την τηλεόραση γενικότερα ενώ στα ντουζένια του ξέσκιζε τους πάντες, μέχρι και το πολιτικό σύστημα. Τον είχα πιστέψει και θα ήλπιζα σε αυτόν αλλά μου φαίνεται καμμένο χαρτί πια, γενικά. Προσπαθώ να βρω έναν λόγο για τον οποίο οι Άραβες ενδεχομένως να θέλουν ομάδα από την Ελλάδα. Τόσα τεράστια πρωταθλήματα εδώ κόλλησαν? Προσωπικά, εάν είχα τόοοοοοοοσα χρήματα δεν θα κοιτούσα ομάδα από το Ουζμπεκιστάν, μάλλον για καμιά Ιταλία, Γαλλία κ.ο.κ. Η δικαιολογία ότι θα χρησιμοποιήσουν τον ΠΑΟ ως όχημα για δουλειές στην Ελλάδα (α ρε τσάκα μπίζνεσμαν) θεωρείται από εμένα αστεία. Με τόσα λεφτά δεν ψάχνεις όχημα. Μπαίνεις μέσα σίφουνας και ό,τι γουστάρεις γίνεται δικό σου.

   Νομίζω πια πως και να έρθουν Άραβες ακόμη μια “ταμειακή διευκόλυνση” θα είναι. Δυστυχώς άλλο μέγεθος μεγαλύτερο των Βαρδινο/δων στην χώρα ΔΕΝ υπάρχει. Με αυτούς θα πορευθεί η ομάδα, έστω και στο παρασκήνιο.

   Οι “Αμπράμοβιτς” σε καιρό κρίσης κοιτούν πως θα κρατήσουν τα κεκτημένα. Δεν κοιτάζουν πως μπορούν να χάσουν περισσότερα. Δυστυχώς στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι χάσιμο, εκτός αν εξυπηρετεί άλλα σχέδια.

   Εκείνο που ελπίζω είναι να μας βρει το καλοκαίρι πρωταθλητές, με κάποια ευρώ μπόνους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον προπονητή που έχουμε να κάνει τις μεταγραφές του, να στήνει την ομάδα του. Μακάρι να αντέξει η ομάδα ως τότε.

   Καλή Παναθηναϊκή χρονιά να έχουμε!