Επόμενος συνομιλητής εταιρία του Μαρινάκη!

Πριν από περίπου ένα μήνα είχα γράψει: «ΑΕΚτζής δεν είμαι. Γνωστό αυτό. Ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Μάκης Κασνακίδης και δεν ξέρω γω ποιος άλλος ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την ΑΕΚ εντός της διοίκησής της, εάν όλα όσα κάνουν τα έκανε κάποιος άλλος, δεν θα είχαν… εκραγεί; Το μέγεθος -όχι το αγωνιστικό στην παρούσα φάση- του συλλόγου που βρίσκονται εγώ μπορώ να το καταλάβω, αυτοί με τις πράξεις τους δείχνουν πως απέχουν παρασάγγας για να πλησιάσουν στην κατανόηση. Ας αναφερθούμε σε όσα λένε οι πρωταγωνιστές της κωμωδίας (ή του δράματος, όπως το βλέπει κανείς)». Δεν σκέφτομαι καλύτερο πρόλογο για όσα (ξανά)συμβαίνουν το τελευταίο διήμερο στην Ένωση. Απλά αυτή τη φορά ο Αδαμίδης ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Πήγε να μιλήσει με Τούρκους και να διαπραγματευτεί με τη Sabanci Holding. Τι; Διέψευσε η τουρκική εταιρία; Καμία σημασία δεν έχει για μένα. Μου αρκεί που καμιά 30αριά ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο ίδιος ο Αδαμίδης ή εν πάσει περιπτώση η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πάρει θέση. Δεν έχει διαψεύσει, δηλαδή.

Αυτό το δημοσίευμα έπρεπε να διαψευστεί το επόμενο λεπτό ανάρτησής του στο Ίντερνετ. Φυσικά αυτό θα γίνονταν εάν δεν ήταν αληθινό. Τώρα μετά από τόσο μελάνι που χύθηκε, τόσες λέξεις γράφτηκαν, τόσες κραυγές απόγνωσης και οργής οπαδών της ΑΕΚ και αν ακούστηκαν, δεν έχει αξία να πάρει θέση ο Αδαμίδης. Θα πάω, όμως, και στην απέναντι πλευρά. Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Έστω ότι ο Αδαμίδης είχε επαφές με τους Τούρκους αλλά δεν ευοδόθηκαν. Φαντάζομαι πάλι έπρεπε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα. Επομένως μήπως ο άνθρωπος αυτός “έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα”; Μήπως έκανε σφυγμομέτρηση να δει αντιδράσεις (παρεμπιπτόντως όποιος τον συμβούλευσε ότι οι ΑΕΚτζήδες θα το δουν θετικά, είναι το λιγότερο άσχετος); Μήπως απλά «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» προσπαθώντας να δείξει (σε ποιον άραγε, στον Νοτιά;) ότι «τρέχει» μέρα και νύχτα για την ΑΕΚ;

Κοντολογίς, ο Αδαμίδης είναι χτεσινός στην ΑΕΚ, περαστικός 100% αφού -αν το θυμάται- έχει παραιτηθεί, δεν βάζει ευρώ από την τσέπη του για όλο αυτό και σίγουρα δεν το κάνει τσάμπα. Ας ανοίξει ένα βιβλίο με την ιστορία της ΑΕΚ, να διαβάσει πέντε πράγματα. Ας ανοίξει το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ και θα μάθει πολλά. Θαρρώ πια πως είναι ντροπή στην εποχή γενικού ξεπουλήματος της Ελλάδας, να επιχειρούν κάποιοι περαστικοί το ξεπούλημα μιας ιδέας. Γιατί για μένα κάθε ομάδα από τις τρεις – τέσσερις μεγάλες της χώρας που «κουβαλά» κάθε μια εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών στο πλευρό της, είναι πάνω από όλα ιδέα. Ναι, είναι και εταιρία γιατί μιλάμε για επαγγελματισμό. Αλλά διάβολε πρώτα και κύρια είναι ιδέα.

Αγνοώ εάν ο Νίκος Νοτιάς ερχόμενος μάλλον αύριο στη χώρα μας ενόψει της Γενικής Συνέλευσης μετόχων της ΠΑΕ την Παρασκευή, έχει καλά νέα για την ΑΕΚ. Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει είναι να φτιάξει μια διοίκηση με νέα πρόσωπα δικής του επιλογής. Γιατί τούτοι δω αποτελούν κίνδυνο για την Ένωση. Αύριο – μεθαύριο μέχρι και με εταιρία συμφερόντων του Μαρινάκη μπορεί να συζητήσουν για την ΑΕΚ!

Be Sociable, Share!