«Ρώτα και τον Σόκρατες»

Αντί προλόγου θυμίζω δύο λαϊκές σοφίες. «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» λέει η πρώτη. «Δεν γίνεται η αλεπού να είναι 100 και τα αλεπουδάκια 101». Αυτά στην Ελλάδα. Γιατί σε μια μακρινή χώρα συνέβη κάτι που άλλαξε τα δεδομένα του ποδοσφαίρου της.

Η σύσκεψη έβγαλε το πρόβλημα. Και ο ηγέτης κατέληξε να ακούσει τους παλιούς και έμπειρους, ομολογώντας κατ’ ουσία την αποτυχία του να ελέγξει το θλιβερό παρασκήνιο. «Για όλα φταίει ο ψηλός. Τα έχει κάνει πλακάκια με τον ψωνισμένο και τον έπεισε. Όλοι προσέχουν μην τυχόν και μας ευνοήσουν. Και παίζουν τους απέναντι αβάντα στην αβάντα. Μόνο ένα πράγμα φοβάται και ο ψηλός και ο ψωνισμένος: το κράξιμο. Η ιστορία με τα ΜΜΕ δεν τους πτοούν πολύ. Χρειάζεται κάποιος να μην τους αφήσει σε ησυχία, να αφιερώσει το χρόνο του μόνο σε αυτό. Ένας μόνος μπορεί να το κάνει αυτό. Και θα το κάνει χωρίς καν χρήματα. Αν δεν μας πιστεύεις ρώτα και τον Σόκρατες. Θα σου πει πώς σε ένα βράδυ «καθάρισε» τη μπουγάδα βάζοντάς τον μπροστά», είπαν οι υπήκοοι στον ηγέτη. Στη μοναδική φορά που πήγε να το σκεφτεί, ήρθε η χαριστική βολή: «Άσε που θα μαντρώσει και τους δικούς μας γιατί πολύ αέρα έχουν πάρει και δεν κάνει».

Οι άμυνες είχαν πέσει. Η μεγάλη επιστροφή νο.4 (μπορεί και 5) ήταν γεγονός. Ο πόλεμος όχι των άστρων αλλά του δρόμου που οδηγεί στα άστρα, μόλις άρχισε. Πόσο λυπάμαι τους δύσμοιρους πολίτες της μακρινής χώρας. Πόσο κρίμα πραγματικά…

Be Sociable, Share!
  • ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ…………..

    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ “ΑΠΕΝΑΝΤΙ”……….

  • DARK 13

    ΣΑΒΒΑΣ IS BACK !!!!
    KAΛΑ ΝΕΥΡΑ KAI ΜΠΟΛΙΚΑ VALLIUM !!!