Και πού ‘σαι: μην χαθείς!

Η σαπουνόπερα τελειώνει. Παρά τις αμφιβολίες και τα παράπονα αρκετών, η εβδομάδα που ολοκληρώνεται είναι ιστορική για τον Παναθηναϊκό. Το γράφω τώρα: ο Prince Sultan μας τελείωσε. Δεν τραβάει άλλο το στόρι. Έφτασε στο όριο. Ποιο όριο; «Θα ‘χουμε ξύλο την Τετάρτη». Το είπε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού προσερχόμενος στο ΟΑΚΑ. Δεν γράφω το όνομά του γιατί θα με διαψεύσει. Ευτυχώς υπήρχαν και άλλοι που το άκουσαν, οπότε γνωρίζουν ότι γράφω αλήθεια. Στο όριο του ξύλου λοιπόν.

Λίγες ώρες μετά ο δύσμοιρος μισθοφόρος Ιζνογκούντ καρπώνονταν την επιτυχία του ρόλου του. Οπαδός του Παναθηναϊκού του επιτέθηκε λεκτικά ένα λεπτό μετά την έξοδό του από τη θύρα 31. «Έχεις γ…. τον Παναθηναϊκό με τις μαλ… σου. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος για να τον ξεφτιλίζεις εσύ», ήταν μόνο η αρχή. Συνοδοί του Ιζνογκούντ έσπευσαν να τον προστατεύσουν, αν και όλοι κατάλαβαν ότι ο οπαδός δεν είχε διάθεση να του επιτεθεί σωματικά. Το σόουτ του Ιζνογκούντ είχε μόλις ξεκινήσει. Τι υπονοούμενα για τον Δημήτρη Γόντικα άφησε (επειδή ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάνει ό,τι δεν κάνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και προσπαθεί να προστατέψει τον Παναθηναϊκό από γελοίους και πουθενάδες), τι για στημένη επίθεση έκανε λόγο. Οι κολαούζοι κραύγαζαν «πιο Παναθηναϊκός από αυτόν δεν υπάρχει. Τι του λέτε;» και εν τέλει εφαρμόστηκε το plan A. «Αύριο δίνουμε στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία μας και αποσύρουμε την πρόταση», είπε. Θυμίζει τις ταμπέλες «EXIT» που φωτίζουν στις αίθουσες των κινηματογράφων όταν παίζεται η ταινία! Βέβαια λίγο αργότερα όποιος καλούσε τον Ιζνογκούντ στο τηλέφωνο έλεγε «Θα δούμε τι θα γίνει και ό,τι πει ο Πρίγκιπας». Είναι χαρακτηριστική η συνέντευξη στο αξιολογότατο σάιτ sportculture.gr που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Εγώ λέω πάλι πως ό,τι και να γίνει η οδηγία ήρθε από τα… κεντρικά: EXIT. Ήδη η Arboris Capital μέσω του εκπροσώπου της στην Ελλάδα ενημέρωσε τον Γόντικα ότι είναι έτοιμη να φέρει την πρόταση (από αραβικό κολοσσό του Άμπου Ντάμπι λένε). Όλα πήραν το δρόμο τους. Από τη στιγμή που ο Ιζνογκούντ έλεγε στους οπαδούς ότι «θα μου ζητάτε συγνώμη όταν θα δείτε τι θα γίνει», είμαι σίγουρος ότι δεν θα εξαφανιστεί τις επόμενες μέρες. Αλλά και να το επιχειρήσει, ας θυμάται ότι ο κόσμος είναι μικρός. Μα, πολύ μικρός. Τόσο που ακόμα και στην Αραβία κάποιος βρίσκεται πάντα να ξετρυπώνει ξυπόλητους πρίγκιπες και μισθοφόρους Ιζνογκούντ. Περιμένω με αγωνία το τελευταίο επεισόδιο γιατί νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κελαηδήσουν ορισμένα πουλάκια και να ξεσκεπαστούν τα μεγάλα ονόματα που συνέλαβαν το σχέδιο…

Α, η φωτογραφία είναι της Tikou δευτερόλεπτα προτού ο Τσάκας καταλάβει τι έσπειρε.

Be Sociable, Share!