«Λεφτά υπάρχουν». Ε, Ιζνογκούντ;

Πολλοί φίλοι του blog μου έγραψαν είτε στο mail μου, είτε στο Facebook, είτε στα μηνύματα του «matigarrida» για τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Prince Sultan και Παναθηναϊκός. Άλλοι καλόπιστα, άλλοι με δυσπιστία, άλλοι πιο επιθετικά. Ξέρω καλά τι έχω υποσχεθεί. Ξέρετε καλά ότι τη Δευτέρα υπήρξε η πρώτη σοβαρή εξέλιξη εδώ και πολλές μέρες όταν τούτο εδώ το άσημο και ανίσχυρο μπροστά στα site των χιλιάδων ευρώ που ρέουν για διαφήμιση, έγραψε για την ξαφνική άνοδο της τιμής της μετοχής της ΠΑΕ και τις εξηγήσεις που δεν έπεισαν από τη διοίκηση. Μπορεί κάποιοι να μην κατάλαβαν καλά, όμως εκείνη η εξέλιξη ήταν πολύ σημαντική και κατέδειξε ουκ ολίγα πράγματα. Πέντε μέρες μετά υπάρχουν δύο νεώτερα στην ιστορία.

Πρώτα απ’ όλα η σιωπηρή -δημόσια εννοώ- μεν, παραδοχή δε του Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι ο Prince Sultan και ο Ιζνογκούντ μπορούν να διαλύσουν κάθε είδους προθεσμία που υπήρχε σε ένα παντελώς ανίσχυρο χαρτί με τον τρόπο που συντάχθηκε (το είχε επισημάνει σχετικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος επικοινωνώντας με το δικηγόρο της πλευράς Βαρδινογιάννη), το περίφημο MoU. Επομένως ο Τζίγκερ άνοιξε το δρόμο και για τις λοιπές… παρατυπίες. Για παράδειγμα την προσεχή Τετάρτη ο Ιζνογκούντ το έχει πει δημόσια ότι το έμβασμα των 15 εκατ. ευρώ δεν θα υπάρχει σε ελληνική τράπεζα αλλά σε ξένη. Αντίθετο κι εδώ με το MoU. Όπως λέει και ο Βαρδινογιάννης μέσω κύκλων (πάντα) «να χαλάσω τη συμφωνία γι’ αυτό δεν θα είναι τρελό;». Μπορεί κανείς να πει «γνωστά όλα αυτά, δεν λες κάτι καινούργιο». Σκεφτείτε λίγο καλύτερα: έχετε διαβάσει πουθενά ότι ο Βαρδινογιάννης έδωσε τις ευλογίες του για να καταστεί ανενεργές το MoU και αφήνει τον Prince Sultan να κάνει ό,τι γουστάρει; Ή μήπως διαβάσατε ότι ο Τζίγκερ δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει η υπόθεση και μετά τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε και υποτίθεται ότι είναι το deadline των συζητήσεων; Τον βολεύει, σας λέω εγώ.

Πριν ενάμιση μήνα με είχε βγάλει στον «αέρα» του NovaΣπορ Fm ο Βασίλης Σαμπράκος στους «Insiders» και του είχα πει ότι ο Βαρδινογιάννης όχι μόνο θα είναι μέτοχος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αλλά ούτε στο τέλος του 2011 θα έχει προκύψει αλλαγή. Όποιος νομίζει ότι ο Βαρδινογιάννης δεν έχει λόγο να τρενάρει την υπόθεση, ας σκεφτεί ότι υπάρχει η εναλλακτική ή για να ακριβολογώ η μοναδική πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ μετά το ναυάγιο με τον Βγενόπουλο, η οποία λέγεται Arboris Capital και όμως ο Βαρδινογιάννης μέσω Δημήτρη Γόντικα αφήνει στο «περίμενε» την πρόταση από αραβικό κολοσσό.

Πάμε και στη δεύτερη εξέλιξη. Λεφτά υπάρχουν. Είναι μια ατάκα που είπε ο ΓΑΠ και όλοι ξέρουμε την εξέλιξη. Προσθέτοντας το άρθρο “τα” ο Ιζνογκούντ επανέλαβε την -αν μη τι άλλο- ιστορική φράση. Η εξέλιξη θα είναι η ίδια. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό είναι να εμφανιστεί ο Ιζνογκούντ να κουνάει ένα χαρτί από την τράπεζα που έχει τις πιστωτικές του, συγνώμη εκ παραδρομής το έγραψα, τα χρήματά του ο Prince Sultan και να μας εμφανίσει ένα άλλο χαρτί μιας ελληνικής τράπεζας (ποιάς άραγε;) που θα επιβεβαιώνει ότι… λεφτά υπάρχουν. Ασφαλώς ο Βαρδινογιάννης θα σιωπήσει, οι κύκλοι θα πουν «προχωράμε αλλά περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα», ο Ιζνογκούντ θα πανηγυρίζει, όσοι εργάζονται σε ΜΜΕ και πιστεύουν εις ένα Prince πατέρα παντοκράτορα θα… τη λένε στους άπιστους Σταμάτηδες. Ομορφιές με μια λέξη. Εγώ λέω πάλι να μην βιαστεί κανείς να πανηγυρίσει διότι εάν αναμιχθούν τράπεζες, ο Βγενόπουλος κάπου θα εμφανιστεί για να καθησυχάσω και τα δεξιά χέρια του Τζίγκερ που ανησυχούν! Και επίσης σας προσκαλώ να θυμάστε μια λέξη: πρωτοδικείο.

Τέλος για να μην επανέρχομαι διαρκώς άνευ λόγου και για να προλάβω πιθανά μηνύματά σας: το σίριαλ τελειώνει. Ή όπως λέει και η μάνα μου «τα ‘φάγαν τα ψωμιά τους»…

[youtube=

  • http://WashingtonPost TIMES

   Να ξαναδιατυπώσω τη σκέψη σου πιο άμεσα κι αν κάνω λάθος διόρθωσέ με:
   Πρίγκηπας υπάρχει. Δεν έχει όμως και τόσο πολλά λεφτά. Αντικειμενικά δεν θέλει, ούτε μπορεί να “πάρει” τον Πάο. Η κατάσταση βολεύει τον Τζίγγερ, για αυτό την αφήνει να τρέχει, ενδεχομένως δε την έχει επιννοήσει ο ίδιος σε συμφωνία με τον Τσάκα. Μάλλον αυτό που θέλει ο Τζίγγερ είναι να κερδίσει χρόνο έναντι του Βγενόπουλου ή έναντι του κόσμου που απαιτεί την αποχώρησή του από την ομάδα. Σωστά;

   • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

    Αν ανατρέξεις σε παλαιότερα κείμενα θα βρεις απαντήσεις. Σε άλλα σωστός, σε άλλα λάθος

    • http://WashingtonPost TIMES

     Προτιμώ δυό σταράτες κουβέντες από σένα εδώ.