Το ρουά του Γιάννη Β.Β. στον Ανδρέα Ε.Β.

Ως άνθρωπος που πετάει στα σύννεφα και θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο, χρειάζομαι κάποιον να με επαναφέρει στην τάξη. Αυτός είναι ο αναγνώστης του blog με το ψευδώνυμο «kotr.». Μέσα σε όλα που κατά καιρούς μου έχει στείλει σε μηνύματα ήταν και ένα σχόλιο στο άρθρο «οι αυτοεξόριστοι των Παρισίων». Τότε λοιπόν είχε επισημάνει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος μπορεί να συνεχίσει να μοιάζει με τον παραλληλισμό που είχα κάνει με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο και να επιστρέψει όπως το ’74 ο αποκαλούμενος Εθνάρχης. Είχε προσθέσει τον φόβο ή την πίστη του ότι ο «Βγενό» θα γυρίσει ως Κώστας (Παναγιά μου μην γκρεμιστεί το blog!) Μητσοτάκης και θα εφαρμόσει το περίφημο «0+0=14» (0% αύξηση στους μισθούς το πρώτο εξάμηνο του 1991, 0% αύξηση στο δεύτερο εξάμηνο αλλά 14% αύξηση του κόστους μισθολογίου). Σήμερα κυρίως και χθες δευτερευόντως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φαίνεται να έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις στη σκακιέρα που του εξασφαλίζουν ότι όχι μόνο απέφυγε το ρουά ματ του Βγενόπουλου αλλά του το έχει αντιστρέψει κατάμουτρα. Μητσοτάκης λοιπόν ο Βγενόπουλος; Εφιάλτης αντί για όνειρο αρκετών οπαδών; Δικό του είναι το πεδίο να απαντήσει.

Ως προς την ολομέτωπη επίθεση Τζίγκερ για το θέμα της ΓΗΠΕΛ έχω να πω ότι ο εργατικός και ευγενής Βαγγέλης Σαμαράς παρουσίασε τέτοια στοιχεία που εκθέτουν τον Βγενόπουλο και τους ισχυρισμούς του περί μη γνώσης των οικονομικών στοιχείων. Εάν ισχύουν τα όσα ανέφερε ο Σαμαράς τότε ο «Βγενό» δεν είναι απλά οφσάιντ, είναι ο μεγάλος ηττημένος στη σκακιέρα. Εάν δεν απαντήσει τότε είναι εκτεθειμένος στο έπακρο και προφανώς δεν θα έχει κανένα στοιχείο αλλά ούτε και άλλοθι. Ο Βαρδινογιάννης χαμογελάει πλέον πλατιά γιατί αισθάνεται δυνατός και δικαιωμένος. Νομίζω ότι εκτιμά λάθος εάν θεωρεί ότι το ζήτημα τελειώνει εδώ.

Χάρηκα ιδιαίτερα για τις επιστολές που δημοσιοποίησε ο Βαρδινογιάννης. Επιστολές που αντάλλαξε με τον Γιάννη Ξυλά και πρακτικά της ΓΗΠΕΛ. Χάρηκα γιατί είναι καλό για την πληροφόρηση του κόσμου να βγαίνουν αυτά τα στοιχεία. Χάρηκα επίσης γιατί ξέρω ότι οι αυλοκόλακες αύριο θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο για την ενέργεια του Τζίγκερ να δημοσιοποιήσει τέτοια έγγραφα. Χάρηκα γιατί εγώ τουλάχιστον θυμάμαι πώς έσκουζαν κάποιοι όταν δημοσιεύαμε στην «Εξέδρα» πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Παρεμπιπτόντως δεν έχω δει κανέναν άλλο να ακολουθεί αυτή την τακτική της δημοσιοποίησης πρακτικών… Όσο για το ύφος των δύο ανδρών στις επιστολές τους, θαρρώ πως η διαφορά είναι εντυπωσιακή και προκαλεί αίσθηση. Ο Ξυλάς ζητάει στοιχεία και ο Βαρδινογιάννης του λέει ότι τα έχει και τον χαρακτηρίζει ψεύτη, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι είναι φερέφωνο.

Φαντάζομαι ότι τώρα που «καθάρισε σαν αυγό» τον Βγενόπουλο, ο Βαρδινογιάννης θα βρει χρόνο αύριο να γράψει μια ανακοίνωση προκειμένου να τοποθετηθεί στο θέμα της πρότασης του Prince Sultan. Επιτέλους μετά από δέκα ημέρες καιρός είναι να μάθουμε την άποψή του και όχι τους κύκλους (τετράγωνα, τρίγωνα) του.

Ως επίλογο εντυπωσιάζομαι έχω να καταθέσω από τη διακριτικότητα του Prince. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι με τον Βγενόπουλο, ο Prince παραμερίζει και επανέρχεται όταν στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού επικρατεί νηνεμία.

Be Sociable, Share!
 • ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΔΙΑΦΩΝΩ.

  ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ, Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

  ΑΛΛΑ ΟΚ ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΚΡΗ.

  ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΟΓΟ.

  ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΟΧΙ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ, ΤΟΝ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΟΥΤΙΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 • ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ :

  ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ…………………………..