Η Ξάνθη της Ευρώπης παίρνει αποτέλεσμα

Έχει και ο «δικός μου» τον καημό του. Κάθε πρωί αγώνα Ολυμπιακού με παίρνει τηλέφωνο. «Λέγε τι να παίξω στο στοίχημα;». Στοίχημα δεν παίζω παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Το πρώτο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαρσέιγ ήταν εύκολο. «Διαβάζονταν» με όλη την ποδοσφαιρική λογική. Το αποψινό με την Άρσεναλ είναι λίγο πιο σύνθετο. Για δύο λόγους: την κατάσταση της Άρσεναλ και το ζοριλίκι του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη. Ο «δικός μου» είχε πάρει φόρα πάλι από την ανάποδη. «Πρέπει να κατεβάσουμε 11 οικοδόμους να χτίσουν τοίχος μπροστά στην εστία μας για να γλιτώσουμε από τη συντριβή», μου είπε. «Χαλάρωσε, δεν χρειάζεστε οικοδόμους. Αυτή τη φορά πάτε πολύ συνειδητοποιημένοι. Και η Άρσεναλ δεν είναι αυτό που είχες στο μυαλό σου», του απάντησα.

Δύο πράγματα ως παρατηρήσεις πριν το ματς στο «Εμιρέιτς». Παρακολούθησα το δεύτερο ημίχρονο της Άρσεναλ με αντίπαλο τη Μπόλτον. Θεωρήθηκε ό,τι καλύτερο έδειξαν φέτος οι Κανονιέρηδες. Αν είναι έτσι όντως, θα πόνταρα μέχρι και ένα (1) ευρώ (που είναι της μόδας λόγω… ΓΗΠΕΛ) ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει αποτέλεσμα απόψε. Χρειάζεται να έχει στο μυαλό του ότι είναι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και παίζει στο Λονδίνο, δηλαδή περίπου ό,τι η Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη». Λίγο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, λίγο να του κλείσει χώρους, λίγο να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό γήπεδο, λίγο να έχει τύχη και θα έρθει το αποτέλεσμα παρότι υπάρχει τεράστια διαφορά ρόστερ, ομάδας, δυναμικής, ιστορίας. Αλλά μπορεί να μείνει με δέκα παίκτες, να κάνει λάθος αλλαγές ο προπονητής του, να δώσει πέντε λεπτά καθυστερήσεις ο διαιτητής και η Άρσεναλ να του «κλέψει» τη νίκη. Ξαναγράφω: εάν ο αγχωμένος  Βαλβέρδε προσαρμοστεί στο όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και σταματήσει να προσπαθεί να τον κάνει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και στην Ευρώπη, εάν οι παίκτες του θυμούνται επί 90’ και παραπάνω λεπτά ότι δεν θα πάνε να παίξουν τη… μπαλάρα τους για να πάρουν μεταγραφή, τότε το θετικό αποτέλεσμα είναι κοντά.

Η δεύτερη παρατήρηση δεν είναι τόσο καλή για τον Ολυμπιακό. Η Άρσεναλ δεν είναι αυτό που ξέραμε. Μια ομάδα με σούπερ κυκλοφορία, απίστευτη ταχύτητα στην ανάπτυξη, εναλλαγή θέσεων στο δευτερόλεπτο. Έχει κάνει το χειρότερο –σε εντυπώσεις και βαθμούς- ξεκίνημα των τελευταίων ετών. Αυτά φέρνουν συνήθως συσπείρωση και καμιά φορά ξέσπασμα επί πιο αδύναμων αντιπάλων. Το ερώτημα είναι «μπορεί ο Ολυμπιακός να αντικρούσει ένα τέτοιο πιθανό ξέσπασμα;». Λέω πως «ναι». Πώς; Ποντάροντας στο «καθαρό» του μυαλό. Αν δεν το έχει, θα περάσει άσχημα απόψε.

Be Sociable, Share!