Green Wars

Άφησα 15 ώρες να περάσουν στον Παναθηναϊκό χωρίς να γράψω. Στο διάστημα αυτό ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέδωσε δύο ανακοινώσεις και ενδιάμεσα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σχολίασε μια φορά μέσω κύκλων. Επίτηδες δεν έγραψα, διότι θεωρώ ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι. Νομίζω πως τα όσα έγραψα χθες πρέπει να σας καλύπτουν. Δέχθηκα, όμως, πολλά μηνύματα μπερδεμένων φίλων του Τριφυλλιού και γι’ αυτό μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ με κάτι που έχει βαλτώσει: το θέμα ιδιοκτησίας του Τριφυλλιού.

Ένας φίλος του Παναθηναϊκού με ρώτησε: «Μα τι θέλει πια ο Βγενόπουλος; Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο;». Απαντώ ξανά: ναι. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει (προσωπικά το θεωρώ υπερβολή του… θανάτου) ο Βγενόπουλος έτσι έχει μάθει να παίρνει εταιρίες. Ξέρω ότι ξενίζει αλλά στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζεται ως εταιρία. Για όσους έχουν παρακολουθήσει την επαγγελματική δραστηριότητα του mr. MIG λίγο – πολύ τα βήματα που κάνει έως τώρα είναι προβλέψιμα. Ο «Βγενό» μπαίνει σε μια εταιρία με ένα ποσοστό, κάνει επιθετική πολιτική και είτε μέσω συνεχών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που οι άλλοι μέτοχοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν, είτε μέσω κακής πορείας της εταιρείας, θέτει θέμα εξαγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών. Η ιστορία με τον Παναθηναϊκό έχει παρατραβήξει χρονικά γιατί αφενός οι Βαρδινογιάννηδες είναι «σκληρά καρύδια» και αφετέρου η οικονομική συγκυρία φρέναρε την επιθετικότητα του Βγενόπουλου. Ο «Βγενό» αρχικά είχε σκεφτεί να ζητήσει π.χ. τα 4,1 εκατ. ευρώ της χορηγίας που δεν έβαλε ο Βαρδινογιάννης. Τον συμβούλεψαν να μην το κάνει και κατάλαβε και εκείνος ότι δεν θα ηχούσε καλά. Τι κάνει λοιπόν; Τα ζητάει εμμέσως μέσω μιας άλλης «πονεμένης» ιστορίας, της ΓΗΠΕΛ.

Άλλη απορία φίλου: «Με τα λεφτά που θα πρέπει να βάλει ο Βγενόπουλος δεν μας λέει τι γίνεται. Τα έχει βρει;». Αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο να το εξακριβώσουμε αυτό στις 4 Οκτωβρίου, τότε εάν δεν τα έχει βρει θα… ξεφτιλιστεί. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Τρίτη ερώτηση: «Αφού ο Βαρδινογιάννης είπε ναι στον όρο του Βγενόπουλου για τη ΓΗΠΕΛ, γιατί ο Βγενόπουλος δεν προχωράει;». Νομίζω ότι το εξήγησε ο «Βγενό» σήμερα. Είναι προφανές ότι δεν γίνεται να απομονωθεί η ΓΗΠΕΛ από την ΠΑΕ. Το κάνω λιανά. Η ΠΑΕ και όχι η ΓΗΠΕΛ έχει υπογράψει βασικές συμφωνίες για το γήπεδο. Επομένως οποιαδήποτε αγωγή (Δήμου Αθηναίων, Βωβού, ΑΚΤΩΡ) θα στραφεί εναντίον της ΠΑΕ από την οποία θα έχει φύγει ο Βαρδινογιάννης. Θα κληθεί λοιπόν να τα πληρώσει ο Βγενόπουλος.

Τέταρτη ερώτηση: «Ο Βγενόπουλος ξέρει ή δεν ξέρει τι συμβαίνει με το θέμα του γηπέδου;». Είμαι σε θέση να ξέρω ότι το ψάχνει πολλούς μήνες όταν ακόμα υπήρχε πολυμετοχικότητα. Του είχαν μεταφέρει τα μέλη που τον εκπροσωπούσαν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ότι υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία στα έξοδα της ΓΗΠΕΛ. Έχει λοιπόν σοβαρές ενδείξεις ότι θα «σκάσουν» αγωγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εάν τιναχτεί στον αέρα το πρότζεκτ Βοτανικού.

Πέμπτη ερώτηση: «Ο Βαρδινογιάννης γιατί επιμένει να αφήνει τα σκυλιά λυτά;». Ο επικοινωνιακός μηχανισμός έχει πάρει για τα καλά μπροστά εδώ και μήνες και δεν θα σταματήσει. Είναι ένας τρόπος να μπει φράγμα στην επικοινωνιακή ικανότητα του Βγενόπουλου.

Έκτη και σημαντικότερη ερώτηση: «Τελικά ο Βγενόπουλος τη θέλει την ΠΑΕ ή ψάχνει τρόπο να απεγκλωβιστεί;». Εδώ δεν θα πάρω θέση γιατί εάν πάρω θα με χαρακτηρίσετε ανάλογα με την απάντηση. Ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει.

Για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα της κατάστασης υπάρχει στο matigarrida ένα ακόμα πιο διαφορετικό μάτι, αυτό της Tikou. Και πραγματικά στον «Πόλεμο των Πρασίνων» το φαντάστηκε πολύ σωστά.

 

Be Sociable, Share!
 • Γιώργος

  - Πόσο τυχαία γίνεται οι εταιρίες που μπαίνει-βγαίνει “επιθετικά” να έχουν οι περισσότερες και κακή πορεία;

  - Για την χορηγία ο καλύτερος να απαντήσει είναι ο συνήγορος του μάκη…

  - Αφού η παέ θα υποστεί αγωγές, γιατί μέχρι χθες του διατυμπάνιζε να πάρει την γηπέλ και να φύγει;

  - Τα λυμένα σκυλιά είναι ολοφάνερα, τα…σουρικάτα της άλλης πλευράς δεν έχουν ψυχή;

  • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

   Γιώργαρεμ οι περισσότερες εταιρίες έχουν κακή πορεία φαντάζομαι τώρα. Γιατί πριν την κρίση εγώ θυμάμαι και πήγαινε καλά ο φτωχός Βγενό. Για τη χορηγία ας απαντήσει όποιος θέλει, ακόμα και ο συνήγορος του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα λείπουν. Του διατυμπάνιζε να πάρει τη ΓΗΠΕΛ και να φύγει μαζί με τις αγωγές μάλλον! Τα σουρικάτα είναι μια λέξη θεσπέσια. Κατόπιν αυτού θεωρώ ότι έχουν ψυχή σαν τα λυμένα.

   • Γιώργος

    Συμφωνώ, λείπουν πάρα πολλά χρήματα γενικώς. Εξεταστική επιτροπή για όλα χθές !
    ΔΙΑΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ …

 • http://matigarrida.wordpress.com ΓΑΡ.

  Αν είναι η διαπολυμετοχική να γίνει σαν αυτά που κάνουν για τους πρώην υπουργούς το ξέρω το αποτέλεσμα