Τάκη κάτι χρωστάς στον Τσολακάκη

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε –όπως και η κοινωνία- στη no money εποχή. Σε αυτού του είδους την περίοδο χρειάζονται ικανοί άνθρωποι. Και λίγη τύχη. Ο Πανιώνιος έχει και από τα δύο. Έχει προπονητή ίσως όχι έναν από τους πέντε καλύτερους Έλληνες αλλά σίγουρα έναν ποδοσφαιράνθρωπο. Ο Τάκης Λεμονής κατάλαβε γρήγορα ότι ο Έλληνας ατζέντης που του πρότεινε τον Νάτζι Κούτσι, δεν ήθελε απλά να βγάλει λεφτά αλλά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του σωματείου. Έχω δύο φιλαράκια από παλιά οπαδούς του Πανιωνίου. Όταν έγραψα στις 11 Σεπτεμβρίου «αυτός ο τύπος από τη Φινλανδία που μπήκε από φέτος στη ζωή μας, ο Νάτζι Κούτσι θα μας απασχολήσει θετικά και άλλες φορές. Σε μια ομάδα που το… τάισμα του επιθετικού έρχεται από τον Κουμορτζί και –όταν παίξει- τον Εστογιανόφ, ο Κούτσι δείχνει ικανός να κάνει τα χείλη των οπαδών του Πανιωνίου να χαμογελάσουν», είχε παρατηρήσει ότι είναι πολύ βαρύς. Αν είσαι σέντερ φορ και παίζεις στην Ελλάδα αυτά είναι λεπτομέρειες. Ο Κούτσι με τα δύο σημερινά γκολ έφτασε τα τρία. Θα φτάσει και τα 13 αν είναι υγιής. Ίσως και παραπάνω.

Ο Πανιώνιος έχει και τύχη. Την τύχη να έχει φέτος στο ρόστερ του τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Έτσι όπως συνέβησαν τα πράγματα ο Λεμονής ξέρει ότι πρέπει να… ευγνωμονεί τον άνθρωπο που ήρθε σε τεράστια κόντρα το καλοκαίρι τον τέως αντιπρόεδρο του Πανιωνίου Κώστα Τσολακάκη. Ο Λεμονής είχε θέσει εκτός ομάδας τον Εστογιανόφ (μαζί με Ριέρα, Μπάλαμπαν) γιατί κόστιζε πολλά. Ειδικά για σύλλογο όπου επί μήνες έμειναν απλήρωτοι παίκτες και προπονητής. Ο Τσολακάκης κάτι για να μπει στο μάτι του Λεμονή (σε ανοιχτή κόντρα για όλους τους χειρισμούς της διοίκησης) κάτι γιατί δεν μπορούσε να βρει ομάδα να πουλήσει τον Εστογιανόφ, αποφάσισε να τον κρατήσει. Γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Λεμονή. Στο τέλος Ιουλίου έκανε την εξής τρομερή δήλωση: «Έμαθα χθες με μεγάλη μου έκπληξη και «ενθουσιασμό» την απόφαση του ΔΣ, το οποίο ενέκρινε πως οι Ριέρα και Εστογιάνoφ είναι έτοιμοι να παραμείνουν στην ομάδα και να μπούνε στις προπονήσεις. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Τσολακάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του Φαμπιάν Εστογιάνοφ. Χωρίς να έχω κάποια επίσημη πληροφόρηση υπολογίζω σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουν και αρκετά ακριβά συμβόλαια. Υποθέτω πως δώσαμε λύση στο οικονομικό μας πρόβλημα και όλα θα δουλέψουν σωστά στο μέλλον. Με κάνει χαρούμενο το γεγονός πως τόσο οι υπόλοιποι παίκτες όσο και το τεχνικό επιτελείο μάλλον θα πληρωθούν κανονικά».

Και όμως η κόντρα Λεμονή – Τσολακάκη γέννησε το μεγαλύτερο κέρδος του Πανιωνίου. Το οποίο μάλιστα είναι διπλό. Αγωνιστικό γιατί ο Εστογιανόφ είναι ο καλύτερος –μαζί με τον Ιμπαγάσα- τροφοδότης των συμπαικτών του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οικονομικό γιατί τον Ιανουάριο κάποιος θα «τσιμπήσει» και θα τον πάρει. Μέχρι τότε ο Πανιώνιος μπορεί να μαζέψει τόσους βαθμούς όσους θα τον περισσέψουν στο δεύτερο γύρο για να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Be Sociable, Share!