Γελάνε όλοι με τα καμώματα των «μεγάλων»

Στα σοβαρά δεν γίνεται να πάρω το μεταγραφικό σχεδιασμό των ελληνικών ομάδων. Τώρα που εξέπνευσε η μεταγραφική περίοδος (απέμειναν 10 μέρες για τους ελεύθερους παίκτες) νομίζω ότι αυτό που αξίζει στη Σούπερ Λίγκα είναι μια χιουμοριστική προσέγγιση της κατάστασης. Άλλωστε καμιά φορά με αστείο τρόπο λέγονται τα πιο σοβαρά.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Τι μάθαμε σήμερα τελευταία μέρα των μεταγραφών για τους «μεγάλους»; Ιδού:

- Ό Ολυμπιακός είναι πλήρης. Μέχρι χθες δεν ήταν γιατί έψαχνε επιθετικό. Αλλά η σημερινή μέρα ήταν καθοριστική γιατί ο ήλιος βγήκε από τη Δύση και έλαμψε η αλήθεια.

- Ο Πάντελιτς δεν είναι αργός. Μέχρι χθες στον Ολυμπιακό έλεγαν ότι είναι αργός γι’ αυτό και ψάχνουν επιθετικό.

- Ο Παναθηναϊκός χθες το πρωί πήγε στην Ουγγαρία να πάρει τον Γκέργκελι και τελικά απέκτησε τον Ρούντολφ. Η μεγαλύτερη αποκάλυψη είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

- Ο Μελίσσης δεν είναι κακός άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Ειδικά τώρα που δέχθηκε να μειώσει 40% τις ετήσιες αποδοχές του και πήρε το Τριφύλλι τον Ρούντολφ.

- Η ΑΕΚ δεν είναι πλήρης. Μπορεί ο διευθυντής επικοινωνίας της να είχε πει ότι οι μεταγραφές τελείωσαν αλλά στην Ένωση προσπαθούν να πάρουν ελεύθερο παίκτη.

- Ο ΠΑΟΚ δεν έχει λεφτά. Μέχρι προχθές είχε κάτι ψιλά γιατί προσπάθησε να πάρει τον Ρίβας από την Ίντερ και τον Παπαδόπουλο.

Γίναμε πιο σοφοί όμως και κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Μάθαμε ότι:

- Μπορεί να έχεις τα περισσότερα λεφτά από όλους με σοβαρή διοίκηση αλλά και εξασφαλισμένα 20 εκατ. ευρώ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν χρειάζεται να ξοδεύεις πολλά χρήματα. Αρκεί να είσαι ο φετινός Ολυμπιακός.

- Μπορεί να χάνεις (πουλάς) τον βασικό σου τερματοφύλακα μια εβδομάδα πριν το τέλος των μεταγραφών αλλά δεν είναι ανάγκη να αποκτάς άλλο στη θέση του. Αρκεί να είσαι ο φετινός Παναθηναϊκός.

- Μπορεί να χάνονται οι πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σου σε κάθε γραμμή, να τους αντικαθιστάς με «χρυσές» μετριότητες και να λες παράλληλα ότι δεν έχείς χάσει σε δυναμικότητα. Αρκεί να είσαι η φετινή ΑΕΚ.

- Μπορεί να υπάρχουν βασικές ελλείψεις στο ρόστερ σου, να μην παίρνεις τίποτα, να έχεις κόψει πολλά έξοδα και να μην κάνεις μεταγραφές επικαλούμενος έλλειψη χρημάτων. Αρκεί να είσαι ο φετινός ΠΑΟΚ.

Δεν θέλω να ανησυχεί κανείς σας. Υπάρχει πλάνο και θα εφαρμοστεί. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν (α λα Γ.Α.Π.). Και χρόνος υπάρχει για να καλυφθούν τα κενά. Όπως λένε και οι ομάδες σε τέτοιες περιπτώσεις «έχουμε δέκα ημέρες για τους ελεύθερους και ό,τι διαπιστώσουμε σε κενά ο Ιανουάριος είναι κοντά».

 

Be Sociable, Share!
  • Νικος

    ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΤΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ.ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ