Μπάζει από παντού

Ε, όχι δα να την… γλίτωνε ο ΠΑΟΚ. Ή τον λογαριάζουμε για μεγάλη ομάδα που χτυπάει τίτλους ή όχι. Άρα αφού αναλύσαμε τα κακώς κείμενα του μεταγραφικού σχεδιασμού (ποιού;) των ομάδων του τέως ΠΟΚ, είναι η στιγμή του Δικέφαλου του Βορρά. Συμπτίπτει δε χρονικά με μερικά πισωγυρίσματα, τα οποία απλά κατοχυρώνουν όσα ήθελα να γράψω.

Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα και στις τρεις γραμμές. Κατ’ εμέ περισσότερο στην άμυνα, μετά στα χαφ και έπειτα στην επίθεση. Το πρόβλημα στην άμυνα γιγαντώνεται για τρεις λόγους: πρώτον διότι δεν υπάρχει Βιτόλο στα χαφ να καλύπτει κάθε μουτζούρα (και είχε πολλές τέτοιες πέρυσι) των υπόλοιπων χαφ και να λειτουργεί ως κυματοθραύστης για την άμυνα, δεύτερον γιατί ο Τσιρίλο είναι πλέον αναξιόπιστος και ο Μαλεζάς, ο Σαβίνι αλλά και ο Μπαλάφας (κλασικό «εξάρι» αλλά ως κεντρικός αμυντικός δεν είναι αξιόπιστος) δεν προσφέρουν σιγουριά, τρίτον γιατί από όλους όσοι παίζουν πλάγιοι μπακ στον ΠΑΟΚ μόνο ο Σνάουτσνερ μαρκάρει (σε αντίθεση με Λίνο, Ετό, Σαβίνι). Ο ΠΑΟΚ λειτούργησε περίεργα στις μεταγραφές, μάλλον δεν είδε το πρόβλημα στην άμυνα και εν τέλει δεν πήρε στόπερ. Κινήθηκε μόλις προ διημέρου για τον Ρίβας της Ίντερ (αυτόν που απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Νίκος Νιόπλιας πέρυσι το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό όταν του τον είχε έτοιμο Φρέιτας)  οποίος μπορεί να παίξει και δεξιά. Το θέμα δεν είναι ότι χάλασε η μετακίνηση αλλά ότι ο ΠΑΟΚ βγάζει προς τα έξω ότι δεν ασχοληθεί άλλο με στόπερ. Εάν δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ, είναι μέγα σφάλμα και θα το βρει μπροστά του.

Για τα χαφ το έγραψα ήδη. Λείπει πάρα πολύ ο Βιτόλο. Ο καλός και υγιής Ισπανός (όχι αυτός που ζει αυτές τις μέρες στην Παιανία με το περσινό πρόβλημα στο γόνατο να τον αναγκάζει να κάνει συντηρητικό πρόγραμμα μέρα παρά μέρα – θα αναφερθώ ειδικότερα σε αυτό σε άλλο άρθρο) ήταν ακρογωνιαίος λίθος για τον ΠΑΟΚ. Έβαζε καμουφλάζ στην αναρχία του Πάμπλο Γκαρσία, στα λίγα τρεξίματα του Ίβιτς, στην αργή του άμυνα. Τώρα δεν υπάρχει Βιτόλο και ο Αρίας είναι πολύ λίγος μπροστά του. Πήγε για τον Τζιόλη ο οποίος δεν είναι Βιτόλο αλλά σίγουρα από τον Αρίας θα βοηθούσε περισσότερο, όμως πάει και αυτή η ιστορία. Ούτε αμυντικό χαφ φαίνεται να ψάχνει το τελευταίο μεταγραφικό 24ωρο. Στα χαφ κάλυψε μόνο την τρύπα στα δεξιά με τον Γεωργιάδη.

Στην επίθεση μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να «τρέχουν» δεν μπορεί να τη βγάλει με Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη. Χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ακόμα. Και αν καλώς επενδύει στον Αθανασιάδη, θα πρέπει να προσέχει αρκετά ο ΠΑΟΚ για να μην «κάψει» τον νεαρό επιθετικό, όπως θα γίνει εάν υποχρεωθεί ξαφνικά να παίξει 30-35 ματς. Παίκτη στη γραμμή κρούσης ψάχνει ο Δικέφαλος του Βορρά. Το θέμα είναι εάν θα πάρει γιατί έως τώρα δεν παίρνει άριστα ο Βρύζας στις διαπραγματεύσεις.

Μια και ανέφερα τις διαπραγματεύσεις, αλήθεια πώς είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να έχει γλιτώσει ένα σωρό λεφτά από τις αποδεσμεύσεις μεγάλων συμβολαίων Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Φιλομένο, να έχει προς είσπραξη 5 εκατ. ευρώ από τους ομίλους του Europa League, να έχει πολλά έσοδα από τα περίπου 15.000 διαρκείας, να έχει τα χρήματα των Σαχπατζίδη – Φλωρίδη και όχι μόνο να αδυνατεί να ανέβει οικονομικά στις συζητήσεις με μεταγραφικούς στόχους αλλά να συζητάει και νέες αποδεσμεύσεις παικτών του (ακόμη και του βασικού κορμού) για να γλιτώσει τα συμβόλαια; Οικονομικά ο ΠΑΟΚ ασθμαίνει και έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που κάποια στιγμή κινδυνεύει να κηρυχθεί παύση πληρωμών. Κρατείστε το και θα με θυμηθείτε.

Be Sociable, Share!