Η πρώτη Victor-y-

Πιο διάνα ήταν δύσκολο να κάνει ο Παναθηναϊκός επιλέγοντας αμυντικό μέσο. Ο Βίκτορ Βιτόλο έλειπε… χρόνια από την ενδεκάδα του Τριφυλλιού. Μπορεί οι Πράσινοι να είχαν την ευτυχία να διαθέτουν στις τάξεις τους από το 2008 τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και από το 2009 τον Κώστα Κατσουράνη, όμως ο Βιτόλο είναι άλλο πράγμα. Είναι το τρέξιμο που έλειψε πολύ από το Τριφύλλι πέρυσι, είναι η ανασταλτική βοήθεια που δεν είχε ούτε επί Μαρσέλο Μάτος το 2007, είναι το «κούμπωμα» μπροστά από τα στόπερ με ποδοσφαιρική γνώση κάτι που λείπει από το DNA του Σιμάο, είναι ο άνθρωπος που θα κάνει τα προβληματικά και αργά στόπερ του Παναθηναϊκού να φαντάζουν πολύ καλύτεροι, είναι η δύναμη που απουσίαζε από τα ντελικάτα αμυντικά χαφ των Πρασίνων -πλην Σιμάο-, είναι μια προσωπικότητα που μπορεί να μην αγγίζει ούτε το δάχτυλο του Ζιλμπέρτο αλλά είναι πολύ πιο «ψημένος» από επιλογές τύπου Πλεσί. Για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό.

Με τον Βιτόλο στην ενδεκάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στη μεσαία γραμμή. Στο αγαπημένο του 4-3-3 ο Βιτόλο παίζει και «6άρι» δίνοντας σε Κατσουράνη, Νίνη τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει περισσότερο, δηλαδή τη δημιουργία. Στο ίδιο σύστημα ταιριάζει και ως εσωτερικό χαφ με τον Σιμάο «κόφτη» και να καλύπτει τα κενά που αφήνουν τα μπακ όταν ανεβαίνουν και ιδίως ο Σπυρόπουλος. Μαζί με το Σιμάο μπορούν να παίξουν στο 4-2-3-1 αφήνοντας μια τετράδα μπροστά να αλωνίζει. «Παπάδες» που λένε γίνονται. Όσο για το ύψος των ετήσιων απολαβών του (750.000 ευρώ) αποδεικνύεται ότι τελικά το θέμα δεν είναι το ύψος των συμβολαίων αλλά το πόσο μετράει ένας παίκτης για τον προπονητή.

Αντί επιλόγου μια επισήμανση. Κάποια στιγμή στην «Εξέδρα» είχα επισημάνει τη δικτατορία της σκέψης που επικρατεί ακόμα στις μέρες μας με αφορμή τα όσα βίωσε ο Ζήσης Βρύζας για να μην συμφωνήσει με το Τριφύλλι. Ο Βιτόλο τούτες τις μέρες κατηγορείται ότι «πούλησε» τον ΠΑΟΚ έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξέρει τι έχει συμβεί. Αλλά πώς να πει την αλήθεια σε μια μικρή -αλλά σημαντική από ότι φαίνεται- μερίδα ανθρώπων που έχουν μάθει στην εικονική πραγματικότητα;

Be Sociable, Share!