Ο μεγαλομέτοχος λέγεται Σισέ

Το πράγμα «καίει» ακόμα. Οπότε για τη δαιδαλώδη διαδρομή έως το σημείο της αποχώρησης του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό θα γίνει καταγραφή σε άλλο σημείωμα. Οι πληροφορίες μου τούτη την ώρα λένε ότι η συμφωνία με τη Λάτσιο εξαρτάται «καθαρά» από το Τριφύλλι. Πρέπει να ρίξει λίγο τις απαιτήσεις του ο Παναθηναϊκός για να αυξηθούν τα χρήματα που θα παίρνει ετησίως ο Γάλλος άσος από τους Λατσιάλι και να «πέσουν» οι υπογραφές. Για την ακρίβεια να πέσει λίγο ο Παναθηναϊκός από τα 6 εκατ. ευρώ ώστε να φτάσει κοντά στα 2,2 εκατ. ευρώ «καθαρά« ο Σισέ. Τίποτα δεν δείχνει ότι θα χαλάσει τη μετακόμιση του Γάλλου. Και αυτό γιατί οι Πράσινοι «καίγονται» πολύ περισσότερο από τον παίκτη και τη Λάτσιο για να γίνει το deal.

Ο Παναθηναϊκός βάζει στο ταμείο 5,5-6 εκατ. ευρώ από την πώληση του Σισέ. Παράλληλα δεν θα χρειαστεί να εκταμειεύσει 2,3-2,7 εκατ. ευρώ (ανάλογα ποια μπόνους θα «έπιανε» ο Γάλλος) για το συμβόλαιό του τη σεζόν που έρχεται αλλά και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ για την εφορία. Περίπου 10 εκατ. ευρώ δηλαδή χάρη στον Σισέ. Κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης κεφαλαίου, «έβαλε» όσα χρήματα δεν έβαλε κανείς άλλος στο Τριφύλλι μετά το καλοκαίρι του 2008.

Είναι το τελευταίο μεγάλο δώρο του Σισέ σε μια ομάδα που ευγνωμονεί γιατί αναζωογόνησε την -ευρισκόμενη σε κάμψη- καριέρα του, σε ένα σύλλογο όπου λατρεύτηκε ως Θεός, σε ένα σωματείο στο οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στο νταμπλ του 2009 και που τελικά σώνει από διασυρμό φέτος σε οικονομικό – διοικητικό επίπεδο γιατί αγωνιστικά αφήστε το καλύτερα. Τα υπόλοιπα και πιο «καυτά» λίαν συντόμως…

Be Sociable, Share!